Júliustól újra repül Phuketre az Emirates Dubajból

Forrás: turizmus.com

 2021. június 02. 13:58

A népszerű thaiföldi úti cél, Phuket ismét megnyitja kapuit a nemzetközi turizmus előtt, és az oltási igazolvánnyal rendelkező magyar utazók mentesülnek a karantén alól, kivéve a Szputnyikkal oltottak.

Az Emirates július 2-tól, heti négy járattal újraindítja szolgáltatását Dubaj és Phuket között. A légitársaság EK378-as járata keddenként, péntekenként, szombatonként és vasárnaponként indul Dubajból, míg a Phuketből visszainduló EK379-es járat szerdánként, szombatonként, vasárnaponként, valamint hétfőnként hagyja el a szigetet – közölte a fuvarozó.

Phuket biztonságos újranyitását lehetővé tevő intézkedéseknek köszönhetően a Covid-19 ellen teljesen (mindkét dózissal) beoltottak karanténmentes nyaralást élvezhetnek a világ egyik legkedveltebb, fehér homokos tengerpartjáról ismert nyaralóhelyén. Phuket újranyitási terveiről korábban ebben a cikkben írtunk részletesen.

Phi Phi szigete

Fotó: 123rf.com

A Magyarországról Dubajba utazás feltétele az indulás időpontjánál 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszt, valamint a Dubaji Nemzetközi Repülőtéren elkészített újabb PCR-teszt, mely utóbbi költségét az Emirates fedezi utasai számára. Azon utazók, akik Dubajból érkeznek Magyarországra, és védettségi igazolvánnyal rendelkeznek, karanténkötelezettség nélkül léphetnek be az országba. A dubaji belépéshez a PCR-teszten kívül nem szükséges vakcinaigazolvány.

A Phuketre való beutazási követelményekről és a nem thaiföldi állampolgárok számára kötelező okmányokról további részletek az Emirates oldalán, Thailand nevére kattintva olvashatók. E szerint a szigetre érkezőknek (oltottságuktól függetlenül) be kell mutatniuk egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztet, amelyet az ott-tartózkodásuk 5. napján meg kell ismételni. Az oltottak mentesülnek a 14 napos kötelező karantén alól, a Magyarországon alkalmazott vakcinák közül azonban a Szputnyikot nem fogadják el.