Légi piaci korlátozás környezetvédelmi köntösben?

Forrás: turizmus.com

 2021. március 24. 17:42

A három legnagyobb európai fapados légitársaság panasszal fordult az Európai Unióhoz a bevezetni tervezett bioüzemanyag-kvóták miatt.

A fapados társaságok és civil szervezetek aggodalmukat fejezték ki a „ReFuel EU Aviation" kezdeményezés unión belüli repülésekre irányuló korlátozásai miatt. Az Európai Bizottság által javasolt új jogszabály ugyanis előírná, hogy a légitársaságoknak a kerozint bizonyos arányban fenntartható forrásból származó üzemanyagokkal kellene vegyíteni, de csak az unión belüli repülések esetében – számol be az esetről a VIMOSZ hírlevele.

A legtöbb károsanyag-kibocsátással járó interkontinentális járatokra nem vonatkozna az uniós előírás

Fotó: 123rf

A Ryanairből, EasyJetből és a Wizz Airből álló koalíció az Európai Bizottság alelnökének és közlekedési biztosának küldött levelében hangsúlyozza, hogy a hosszútávú repülőjáratok jelentik az ágazat éghajlatra való negatív hatásának fő forrását.

„A járatok csupán 6%-a, a 4000 km-t meghaladó repülések generálják az ágazat szén-dioxid-kibocsátásának felét. Ha csupán 10%-kal is növelnénk a fenntartható repülőgép-üzemanyagok arányát a hosszútávon közlekedő járatok hajtóanyagában, az a nettó szén-dioxid-kibocsátást jobban csökkentené, mint a rövid távú járatok esetében" – állt a kezdeményezés mellé az Eurocontrol képviselője is.

Az EU-n kívüli repülések és a távolsági járatok üzemeltetése már most sem szerepel számos európai környezetvédelmi politikai célkitűzésben, nem vonatkozik rá például az „Üvegházhatás-kontroll" irányelv. Az aláírók a továbbiakban felszólítják az Európai Bizottságot arra is, hogy a fenntartható forrásból származó repülési üzemanyagok használata ne késleltesse az ágazatban a nulla kibocsátású meghajtás (azaz hidrogén vagy villamos energia) fejlesztését.

„Az EU fenntartható üzemanyag politikája csak akkor fejti ki hatását a légi közlekedés kibocsátására, ha mindannyian megtesszük a szükséges lépéseket, beleértve a hosszútávú járatok üzemeltetőit is, akik a legnagyobb kibocsátási forrást jelentik " – nyilatkozta az EasyJet vezérigazgatója.

A fenntartható üzemanyag csak rövid közbenső lépés a koalíció szerint, a legvégső cél a nulla kibocsátást jelentő technológiák kifejlesztése.