Piacvezető ukrán utazásszervező lépett be a romániai piacra

Szerző: Irházi János

Forrás: turizmus.com

 2022. augusztus 31. 14:36

A Join UP! ukrán tour operátor a román piac felé terjeszkedik. Az utazásszervező céggel nem csak új szálláshelyek és desztinációk lesznek elérhetőek Romániában, hanem a tervek szerint az ország charter-összeköttetéseit is javítani fogja.

„Új fejezetet kezdünk a romániai piacon. A Join UP! szinergiát hoz egy tour operátor és egy légitársaság között, ami biztos javítani fogja a charter járatok minőségét, hisz erről annyi szó esik a szakmában”– nyilatkozta a kiadott közleményben Marius Surdu, a Join UP! igazgatótanácsának elnöke.

Surdu régi motorosnak számít a román turizmusban. Az elmúlt másfél évtizedben a Dertour România, a Fibula Air Travel és a TUI Travel Center România cégeknél dolgozott. Azt is elmondta, hogy más piacokon az ukrán cég eladásai az értékesítőknél általában elérik a 45-50 százalékot. A Join UP! România hamarosan lezárja a tárgyalásokat 160 szálloda és szállodalánccal, amelyekre exkluzivitást kérnek. Első körben, a tervek szerint már 2023-tól a cég Egyiptomra (Hurghada, Sharm El Sheikh), Törökországra (Antalya), Dubajra és a spanyolországi Tenerifére fókuszál majd, melyek rendkívül népszerű desztinációk Romániában.

Az értékesítést a 2023-as nyári szezonra már ősszel megkezdik, saját járataik Bukarestből, Kolozsvárról, Iaşi-ból és Temesvárról szállnak majd fel. A charterjáratok zömét partnercégük, a Sky UP Airlines fogja bonyolítani, amely 14 Boeing 737-est reptet, ezek életkora átlagosan 14 év. Dubajba azonban a FlyDubai viszi majd a turistákat.

skyup

A Join UP! charterjáratainak zömét partnercégük, a Sky UP Airlines fogja bonyolítani

Fotó: Sky Up Airlines/Facebook

A Sky UP egyébként 2021-ben 2,5 millió utast szállított, és ezzel Ukrajnában a második helyen áll, ami a belföldi járatokat illeti. A Join UP! 2010-ben alakult, az elmúlt 12 esztendőben az ukrán turisztikai piac egyik legjelentősebb játékosává nőtte ki magát és körülbelül 10 ezer utazási irodával működik együtt Ukrajnában, Észtországban, Kazahsztánban, Lettországban, Litvániában és a Moldovai Köztársaságban.

Az ukrajnai háború az oka, hogy a cég más országok felé is nyitott és Romániában lábat vetve megkezdi terjeszkedését az Európai Unióban. A kiadott közleményben nem titkolják, hogy az elkövetkező években Magyarországon, Lengyelországban, Csehországban és Szlovákiában is irodát szeretnének nyitni.