Placido Domingo avatja fel a dubaji operaházat

Forrás: turizmus.com

 2016. augusztus 24. 18:49

Augusztus 31-én nyílik meg Dubaj legújabb attrakciója, a 2000 férőhelyes multifunkciós operaház, amelynek színpadán elsőként Placido Domingo ad koncertet.

Az utolsó simításokat végzik Dubaj új ikonikus épületén, a város szívében. A kortárs építészet remekműve egy hagyományos halászhajó formáját ölti magára, ezzel is hangsúlyozva a tengernek a város történelmében játszott szerepét. Tetőtéri éttereméből kilátás nyílik a híres táncoló szökőkútra és a világ legmagasabb épületére, a Burj Khalifára.

 

Az auditórium befogadóképessége 2000 fő, de a színházterem pillanatok alatt átalakítható koncerthelyszínné, vagy teljesen síkpadlóssá tehető, így bankettek, fogadások és más rendezvények céljaira is alkalmas.


 

Az operaházat hivatalosan augusztus 31-én avatják fel, amikor a világ egyik legelismertebb tenorja, Placido Domingo ad háromórás koncertet. Falai között a jövőben számos minőségi szórakoztató produkciót és színházi előadást, könnyű és komolyzenei koncerteket, kiállításokat, filmvetítéseket és sportesemények is rendeznek. Az első év műsorán szerepel A sevillai borbély, a Coppélia és a Giselle balett, Mozart-gála, José Carreras, Vivaldi Négy Évszaka, Sara Baras, Anoushka Shankar, a lausanne-i Bejart Ballet, A nyomorultak és a West Side Story is.

Fotók: Facebook / Dubai Opera