Poggyászkezelőnek állnak a menedzserek a Qantasnál

Forrás: turizmus.com

 2022. augusztus 08. 17:23

A Qantas légitársaság arra kéri a vezető beosztású munkatársait, hogy három hónapig álljanak be a futószalag mellé és dolgozzanak rakodóként az óriási munkaerőhiány miatt.

A cég legalább 100 önként vállalkozót keres, akiknek Sydney és Melbourne repülőterein kell szolgálatot teljesíteniük. A munkájuk a csomagok fel- és lepakolása, valamint a csomagszállító járművek vezetése lesz az említett reptereken.

A BBC beszámolója szerint a Qantas – akárcsak a globális repülési iparág legtöbb szereplője – a határon újranyitása óta csak nagy nehézségek árán tudta újraindítani működését. Az ausztrál légitársaság vezérigazgatója, Colin Houghes azt írta a BBC megkeresésére, hogy „óriási kihívást jelent a megfelelő erőforrások mozgósítása a szűkös munkaerőpiacon".

Qantas-gépek és rakodásra vár csomagok Sydney repülőterén egy korábbi felvételen

Fotó: 123rf.com

A cég arra kérte a vezető beosztású munkatársait, hogy heti három vagy öt napban dolgozzanak csomagkezelőként napi négy vagy hatórás műszakokban. Csak olyan menedzsereket várnak a nehéz fizikai munkára, aki képes akár 32 kilogrammos bőröndök folyamatos mozgatására.A munkaerőhiány már a légitársaság által nyújtott szolgáltatás minőségét is negatívan befolyásolja. „Egyértelműen kiderült, hogy a cégünk teljesítménye az utóbbi időben nem éri el az ügyfeleink és saját magunk által elvárt szintet, ezért igyekszünk mindent megtenni, hogy javítsuk a teljesítményünket" – nyilatkozta a Qantas sajtószóvivője.

Nem először fordul elő, hogy irodai dolgozók kétkezi munkát végeznek a cégnél: húsvét óta már kétszáz irodai munkatárs segédkezett a reptereken a csúcsidőszakokban.

A BBC arra is emlékeztet, hogy a Qantast érzékenyen érintette a járvány, és a veszteségek csökkentése érdekében 2020 novemberében külsős céghez szervezett ki 2000 földi kiszolgálót, előtte pedig több ezer dolgozótól megváltak. A lap megjegyzi, hogy a világ más részein is gondot okoz a légitársaságok számára, hogy a járvány előtti szintre visszaépítsék a forgalmukat. A brit légitársaságok és repülőterek is munkaerőhiánnyal szembesülnek, emiatt pedig egymást érik a késések és a járattörlések. A poggyászkezelő személyzet hiánya miatt számos reptéri terminálon hegyekben állnak a csomagok.A gondok enyhítése céljából egyes repülőtereken, például a londoni Heathrow-n maximálták a napi utasszámot a nyári időszakban, emiatt egyes légitársaságok kénytelenek voltak bizonyos útvonalak esetében leállítani a jegyértékesítést.