Portugáliában és Hollandiában nyit bázist az easyJet

 2014. július 17. 17:19

Jövő év tavaszán nyitja meg Portóban és Amszterdamban 25. és 26. bázisát az easyJet. A két repülőtéren több mint 5 millió easyJet utas fordul meg évente.

Az amszterdami Schiphol reptérről már 1996 óta szállnak fel easyJet gépek, napjainkban 21 városba repülhetnek innen az utasok, és a légikikötőben a légitársaság 9 százalékos piaci részesedésével a második helyen áll. Az amszterdami bázison 3 darab A320 típusú gép állomásozik majd jövő tavasztól, melyek lehetővé teszik, hogy több desztinációt érintve és korábbi időpontokban repüljön a légitársaság, kedvezve ezzel az üzleti utasoknak is. Az easyJet az extra kapacitások mentén 600 000-rel több utasra számít, ami 16 százalékos növekedést jelenthet évről-évre.

A bázis nyitásával 120 munkahelyet teremt a légitársaság, és további 3500 állás nyílik meg helyben, a terjeszkedés kapcsán. Még idén novemberben indul az easyJet Amszterdam-Hamburg járata, mely hetente hatszor repül majd a két város között.

A portói Francisco de Sa Carneiro repülőtéren két A320-as géppel nyitja meg bázisát az easyJet, 80 pilótát és fedélzeti személyzetet vesznek fel. A légitársaság Portugálián belül Portón kívül még Lisszabonba, Faroba és Funchalba repül.