Pozsony, a Duna szépe

Forrás: turizmus.com

 2015. március 04. 12:19

Továbbra is a magyar beutazó turizmus növekedése a legnagyobb Pozsonyba, amelyet idén a Dunára és a klasszikus zenére fókuszálva népszerűsít a város idegenforgalmi hivatala.

Két éve még kétszámjegyű volt a magyar vendégforgalom növekedése Pozsonyban, tavaly már csak 3 százalék körül alakult, de még ezzel az értékkel is a az első helyen áll a küldő országok között – mondta el František Stano, a Pozsonyi Turisztikai Hivatal igazgatója az Utazás kiállításon tartott szlovák sajtótájékoztatón.

 

Pozsony, a Duna szépe – a hivatal ezzel az új szlogennel népszerűsíti a szlovák fővárost, amelyet idei marketingkommunikációjában a Dunával összekötve jelenít meg. A szépségre hangolva hamarosan napvilágot lát Pozsonyról egy album is egy belga fotóművész kiadásában, aki egy balett-táncosnőt állítva a kompozíciói középpontjába fotózta végi a város emblematikus helyszíneit.

Idén nyáron ünnepli 40. évadját a Pozsonyi Kulturális Nyár rendezvénysorozat, amelynek három hónapja alatt több mint száz kulturális eseménnyel várják a látogatókat. Közülük is kiemelkedik a Koronázási Ünnepségek (június 26–28.), ebben az évben III. Károly koronázását elevenítik fel látványos külsőségek közepette. Szintén júniusban rendezik meg a Viva Musica! fesztivált komolyzenei, dzsessz- és világ zenei koncertekkel.

 

A szlovák főváros turisztikai szervezetének új kezdeményezése a Bratislava goes Classical elevezésű művészeti és marketing projekt, amelynek célja, hogy klasszikus zenei produktumokkal (az operától a baletten át a kamarazenéig) bővítsék Pozsony kínálatát. Ezeket a bagoclassical.sk weboldal gyűjti össze öt nyelven, köztük magyarul is, s itt csomagajánlatok is elhelyeznek majd – ígérte az igazgató.