Prága a legnépszerűbb húsvéti úti cél

Forrás: turizmus.com

 2017. március 31. 17:44

A magyar utazók legszívesebben Prágába utaznak húsvétkor, a 4. helyezett Budapestet Hajdúszoboszló és Eger is megelőzi a Trivago.hu szálláskereső weboldal húsvéti toplistáján.

A magyar városok közül Hajdúszoboszló, Eger, Hévíz, Siófok és Gyula került még be a legkeresettebb 10 desztináció közé, a külföldi úti célok közül pedig Róma, Párizs és Velence szállásai iránt érdeklődnek legnagyobb arányban a magyar utazók.

Kirívóan sokat a kedvelt városok közül sehol sem hajlandók szálláshelyre költeni a magyarok, Velencében a legmagasabb, (egy éjszakára, két személyre) átlagosan 48 ezer forint a kattintott ár, Párizsban ez körülbelül 45 ezer , Prágában 41 ezer forint.

Franz Kafka szobra Prágában

A legkeresettebbek most is a négycsillagos hotelek, a kattintások majdnem fele erre a kategóriára érkezett az eddigi adatok alapján. Ezt követik a háromcsillagos szállodák, a kikattintások 12 százaléka pedig kategória nélküli szállásokra (apartmanokra, hostelekre, panziókra stb.) érkezett.

Fotó: Trivago

A szálláshelyek jó része már megtelt, a Trivagón levő összes magyar szálláshely körülbelül 3 százaléka kínál még szabad szobákat, Budapesten ez 9 százalék. Ám a fürdővárosokban még az utolsó pillanatban foglalók is megtalálhatják a számításaikat; Hajdúszoboszlón a szállások 34 százaléka, Hévízen 25 százaléka, Gyulán 20 százaléka még elérhető. Prágán és Rómán, hasonlóan Budapesthez, azonban meglátszik a nemzetközi érdeklődés is, már a szobák 90, illetve 95 százalékát lefoglalták.

Fotó: Trivago