Prága és Tajpej között indít új járatot a China Airlines

Szerző: Irházi János

Forrás: turizmus.com

 2023. június 09. 15:52

Az Aviation Kft., a China Airlines magyarországi képviselője partnertalálkozón mutatta be a légitársaság által nyújtott legújabb kedvezményeket, útvonalakat, a flottát. Mi is meghallgattuk a kínálatot.

Az 1959-ben alapított China Airlines kiterjedt globális hálózatán az utasoknak több mint 16 270 napi járatot kínál 179 ország 1057 célállomására. Továbbra is támogatja a kiváló repülésbiztonságot, valamint a környezetbarát, innovatív és figyelmes szolgáltatásokat, amelyek tökéletes utazási élményt nyújtanak az utazóknak – mondta prezentációjának bevezetőjében Joachim Trauner, a légitársaság bécsi képviseletének – Austria CEE Countries – marketing- és értékesítési munkatársa.

A most megjelent Dow Jones Fenntarthatósági Index (DJSI) alapján a China Airlines a globális légiközlekedési ágazatban hét egymást követő évben első helyen végzett, megdöntve korábbi saját rekordját. Tíz kategóriában a légitársaságok élén végzett, többek között a környezetvédelmi politika és irányítási rendszer, a működési öko-hatékonyság, az éghajlatvédelmi stratégia és a hulladékgazdálkodás terén.

A China Airlines ingyenes városnézéssel kedveskedik az utasainak Tajpejben

Fotó: China Airlines

 

A légitársaság új útvonallal bővíti európai útvonalhálózatát. A bécsi és római járatok újraindítását követően, közvetlen járat indul Tajpejből Prágába a legmodernebb, Airbus 350-es repülőgéppel, július 18-tól heti két alkalommal. Így a kínai légitársaság az egyetlen, amely közvetlenül repül Tajvan és Csehország között. A járatok minden kedden és szombaton indulnak Tajpejből Prágába, a turistaosztályra a jegyárak 850 eurótól indulnak.

Mivel az üzleti és utazási kereslet egyaránt folyamatosan növekszik az ázsiai-csendes-óceáni térségben, Kelet-Európa nagy potenciállal rendelkező piacot kínál és a China Airlines továbbra is versenyben marad az tranzitpiacon. Jelenleg heti négyszer repül a Tajpej–Bécs útvonalon, amely a magyar utazok körében kedvelt átszállópont, mivel Bécs repülőtere nemcsak légi úton, de a Flix busszal is rendkívül kényelmesen érhető el.

Trauner kiemelte, hogy heti közel 30 európai járatával a China Airlines a legtöbb célállomással és legforgalmasabb menetrenddel rendelkező tajvani légitársaság az Európába irányuló közvetlen járatok terén. Budapestről az utasok a legkedvezőbben négy európai átszállóponton keresztül érhetik el a légitársaság Tajpejbe tartó járatát, majd innen tovább utazva juthatnak végső ázsiai célállomásukra. A hat tranzitváros: Bécs, Frankfurt, Amszterdam, Róma, London és hamarosan, ahogy említettük, Prága.

Elmondta, akik személygépkocsival érkeznek a császárvárosba, kedvezményes áron parkolhatnak a repülőtéren a Vienna International Airport által üzemeltetett parkolókban. Több évi szünetet követően a Tajvani Turisztikai Hivatal ismét félnapos ingyenes városnézést kínál a tranzitutasoknak Tajpejben, hogy ezzel is kedvet csináljon a külföldi turistáknak hosszabb tartózkodására. A túrákon azok a tranzitutasok vehetnek részt, akiknek 7–24 órát kell várakozniuk a csatlakozójáratukra és érvényes vízummal rendelkeznek a Kínai Köztársaságba, vagy olyan országokból érkeznek, amelyek vízummentes beutazást tesznek lehetővé, ilyen Magyarország is.

Az átutazók a https://halfdaytour.taiwan.net.tw/ címen foglalhatnak helyet a túrákra. A hivatal a következő három túrát ajánlja: délelőtt Tajpej felfedezése, délután A tajvani természet szépsége és a hagyományos tajvani művészet, este pedig a Gourmet túra elnevezésűt. Mindhárom angol nyelvű idegenvezetéssel zajlik.

Szintén újdonság a catering magasabb szintre emelése: a Le Palais-val, Tajvan egyetlen háromcsillagos Michelin-éttermével együttműködve bevezetik a "Skyward 3 Stars Private Cuisine" fedélzeti menüt. Az új menüt minden Európába és Észak-Amerikába tartó hosszú távú járaton kínálják.

Trauner arról is beszélt, hogy a két ország között megkötött megállapodás lehetővé teszi, hogy évenként száz, 18-35 év közötti magyar fiatal utazzon egyéves tartózkodói vízummal Tajvanra.