Prágából is repülne Dél-Amerikába a Norwegian

Forrás: AIRportal.hu

 2017. augusztus 21. 18:22

Meghirdette dél-amerikai járatait a Norwegian Air Shuttle, jövő februártól már a norvég légitársasággal is repülhetünk Londonból Argentínába, és megkérték az engedélyeket a helyi járatok üzemeltetésére is.

A Norwegian dél-amerikai járatfejlesztési terveiben szerepel egy korábban már beharangozott argentin leányvállalat felállítása, és két gyűjtő-elosztó központ üzemeltetése – írja az Airportal.hu.

A tervek szerint Buenos Airesben (EZE) és Cordobában (COR) lesz az új bázis, ezekről a repülőterekről a Norwegian 75 belföldi és 80 nemzetközi járat nyitásához kért engedélyt a légiközlekedési hatóságoktól. A nemzetközi járatok között amerikai, európai, ázsiai, afrikai és ausztrál útvonalak is szerepelnek.

Európában a nagy gyűjtő-elosztó repülőtereken kívül Prágából is repülnének az argentin fővárosba, amelyet összesen 63 nemzetközi járattal kapcsolnának be a vérkeringésbe.

A légitársaság 787-es Dreamlinerekkel teljesíti hosszútávú járatait

Fotó: norwegian.com

A listán szerepel a jövő februárban megnyíló London-Gatwick és Buenos Aires közötti járat is, amely a 11. lesz a norvégok hosszútávú járatainak listájában.

A bázisokra a Norwegian az újonnan érkező Boeing 737 MAX-okat telepíti majd, a hosszútávú járatokat pedig a 787 Dreamlinerek teljesítik majd.