Premium economy osztály a China Airlines-nál

Forrás: turizmus.com

 2015. április 29. 09:49

2015. november másodikától a China Airlines a Frankfurt-Taipei útvonalon – a premium business class és az economy class kiegészítéseként - bevezeti a prémium economy osztályt.

A fejlesztésben első volt a kényelem: a fix hátsó fallal rendelkező üléseket úgy alakították ki, hogy azok megdöntve sem zavarják a mögöttünk utazókat. Az étkezéshez több fajta tálca, a személyes tárgyak elpakolására rekeszek állnak rendelkezésre, az olvasáshoz külön lámpa biztosít megfelelő fényt. A lábtartó három fokozatban állítható, minden üléshez konnektor és USB-port tartozik. Az utasok repülés közbeni szórakoztatásáról nagyméretű, 12.1-es érintőképernyős AVOD rendszer gondoskodik. A fedélzeti szórakoztató rendszer chat-funkcióra („seat chat"), filmek, zene, üzenet megosztására is alkalmas az utastársakkal.

A Boeing777-300ER gépeken 62 premium economy class ülést alakítottak ki, a 40 premium business class és 256 economy class ülés mellett.

 

2014-ben egyébként jó évet zárt a China Airlines. Utasainak száma elérte a 35.886.000 főt. Gépeinek kihasználtsága 77,7%-os volt, ami az előző évhez képest fél százalékos növekedést jelent. A légitársaság életében újdonság a november másodikától bevezetett premium economy osztály a Frankfurt-Taipei útvonalon.