Proxama-Google: új élmény a londoni utazóknak

Forrás: Mediainfo.hu

 2016. március 21. 17:28

A Proxama és a Google együttműködésének eredményeként a buszozók valós idejű utazási infókat kaphatnak a mobiltelefonjaikra. A kampány Londonban indult, együttműködve az Exterion nevű out-of-home médiatulajdonossal.

A MyStop névre keresztelt megoldás lényege, hogy a Proxama valós idejű közlekedési frissítéseket küld az utazók és az ingázók mobiltelefonjaira, kiegészítve azokat releváns hirdetésekkel. A szolgáltatás London teljes buszhálózatán működik, és azok tudják használni, akik iPhone vagy Androidos készülékekkel rendelkeznek és Chrome-mal böngésznek. A felhasználók valós időben kapják az útvonalfrissítéseket, illetve az előre beállított értesítéseket, például egy kiválasztott áruház megközelítésekor.

A MyStop vélhetően népszerű lesz a hirdetők számára is, hiszen a buszozással töltött idő alatt az utasok sokkal nyitottabbak a kereskedelmi üzenetek befogadására. A rendszer a Google Eddystone nevű, jeladóalapú (beacon) technológiáját használja. Az Eddystone akkor is képes kommunikálni a buszon utazók mobiltelefonjaival, ha az alkalmazás nincs a készülékekre telepítve.