Pünkösdkor növeli kapacitását a MÁV a Balaton felé

Forrás: turizmus.com

 2024. május 15. 08:57

Május 19-én vasárnap az ünnepnapi, 20-án a vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok, 21-én már a megszokott munkanapi menetrend érvényes. Az utasforgalom szempontjából a kihasználtabb reggeli és délutáni InterCity vonatok szerelvényei a szokásosnál több kocsival közlekednek.

A lehetőségekhez képest a helyjegyek elővételi vásárlásától függően a Nyírség (Budapest–Debrecen–Nyíregyháza), a Tokaj (Budapest–Miskolc–Nyíregyháza–Debrecen–Szolnok–Budapest), a Tópart (Budapest–Nagykanizsa), a Balaton (Budapest–Keszthely), a Békés (Budapest–Békéscsaba), a Napfény (Budapest–Cegléd–Szeged), a Bakony és Göcsej (Budapest–Veszprém–Szombathely/Zalaegerszeg), valamint a Mecsek (Budapest–Pécs) InterCity vonatokat több kocsival indítja el a vasúttársaság.

Emellett további kocsikat is forgalomba szeretnének állítanak a tervezetten felül, ha az utasforgalom alakulása ezt megkívánja és a rendelkezésre álló járművek mennyisége is lehetővé teszi. Az Elvirán figyelhető az adott vonat ülőhely-foglaltsága a helyjegy eladások alapján, így az utasok választhatnak elegendő ülőhellyel közlekedő (InterCity, Railjet xpress) vonatokat.

A vasúttársaság arra is figyelmeztet, hogy május 22-ig a Savaria InterCity-k Budapest–Szombathely és Budapest–Szombathely–Szentgotthárd között IC-szerelvények helyett FLIRT motorvonattal közlekednek, a megszokotthoz képest valamelyest kisebb kapacitással, ezért a Savaria IC-kre érdemes minél előbb megváltani a jegyeket, helyjegyeket.

 

Nagyobb kapacitás a Velencei-tó és a Balaton felé

A Déli pályaudvar és Székesfehérvár közötti Z30-as vonatok egy része három egységből álló FLIRT motorvonattal közlekedik, a Kőbánya-Kispest–Székesfehérvár közötti vonatok egy része pedig nagybefogadó képességű emeletes KISS motorvonatból áll majd, így többen utazhatnak és több kerékpár is szállítható a Velencei-tó felé.

Május 18-án és 19-én három egységgel közlekedik több FLIRT motorvonat a Balaton partján, így nagyobb kapacitást biztosítanak a Déli pályaudvarról Balatonszentgyörgye. További információk ITT érhetőek el.

mav_vonat

A Kőbánya-Kispest–Székesfehérvár közötti vonatok egy része pedig nagybefogadó képességű emeletes KISS motorvonatból áll majd

Fotó: MÁV

A Volánbusz közlekedési rendje is változik

A háromnapos ünnep miatt a Volánbusz járatainak közlekedési rendje is módosul: május 19-én, pünkösdvasárnap munkaszüneti napon, 20-án, pünkösdhétfőn a hét első tanítási- és munkanapját megelőző munkaszüneti napon, 21-én, kedden a hét első tanítási és munkanapján érvényes menetrend szerint indulnak az autóbuszok.