Rádióinterjú Erdei Bálinttal

Forrás: turizmus.com

 2017. október 24. 12:41

Erdei Bálint, a Cityrama tulajdonos-ügyvezetője és a MUISZ elnöke egyike annak a hat személynek, akik 2017-ben elnyerték a Pro Turismo díjat. A díjról és a 2017-es eseményekről beszélt a Trend FM turizmus.com című műsorában.

Erdei Bálint elsősorban annak a szakmai munkának tulajdonítja a díjat, amelyet a MUISZ-nál végez kollégáival azért, hogy az utazási irodák a lehető legoptimálisabb környezetben végezhessék tevékenységüket.

Nem volt unalmas eddig az év – összegezte – a nyár a Green csődjével kezdődött, mely azóta is folyamatos téma a szakmában. Az utóbbi évek több csődtevékenységét megvizsgálták, legtöbbjüknél csalárd tevékenység állt a hátterében, ezért a MUISZ egy olyan jogi szabályozást javasol, mely biztosítja az ellenőrző hatóság szélesebb jogkörét, hogy az le tudjon csapni, vizsgálatokat tudjon végezni az ilyen irodákban.

Erdei elmondása szerint, a MUISZ már fél évvel korábban figyelmeztette a korábbi Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatalt (mely ma már kormányhivatal), hogy nem stimmel valami egy utazási iroda és környezete tevékenységében, azonban a hivatal hatáskör hiányában nem tudta vizsgálni ezt.

Van egy európai uniós irányelv, mely bizonyos tekintetben változtathatna az utazási irodák működésén. Az országoknak ezt 2017. december 31-ig kell elfogadniuk, ezután 2018. július 1-től lépne hatályba. Magyarországon még nem történt meg a jogszabály elfogadása. Ehhez a MUISZ kiegészítő javaslatokat tett, és bíznak benne, hogy olyan jogszabály jön létre, mely által a Green Travelhez hasonló esetek elkerülhetőek lesznek.

Az interjú során szó került az új Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia lehetőségeiről, melynek részletei az interjúban hallhatók.

Hallgasson bennünket!

A Turizmus.com rádióműsora csütörtökönként hallható a Trend FM-en, 17.15-18.00 között.

Ismétlés szombat délutánonként, a 17:30-as híreket követően.

A műsort szerkeszti: Kenderesy Nadin, a Turizmus Kft. PR igazgatója (kenderesy.nadin@turizmus.com).

Kapcsolódó cikkek