Ragaszkodnak biztonságérzetükhöz az idén utazást tervezők

Szerző: Borókai Máté

Forrás: turizmus.com

 2021. február 01. 18:11

Az Expedia Group átható piackutatás keretében vizsgálta a turisztikai szektorral kapcsolatos fogyasztói magatartás változásait. Cikkünkben a legfontosabb megállapításokat közöljük.

Merünk-e utazni a közeljövőben?

A 2021-es esztendőben a pandémia csillapodásával várhatóan mind nemzetközi, mind regionális szinten elkezdődik a turizmus lassú helyreállása, ezt feltételezi a kutatásban résztvevők nagy része is.

Az utazási platform által megkérdezettek fele gondolja úgy, hogy az elkövetkező egy évben biztosan utazni fog, legyen szó bármilyen típusú utazásról. A másik 50 százaléknak viszont szüksége van valamiféle biztosítékra ahhoz, hogy elszánja magát. A témához való hozzáállás korosztályok tekintetében erősen a fiatalok felé billen. Ilyen tekintetben a Z-generáció (1995-2001 között születettek) a legoptimistább, az ebbe a korcsoportba tartozók 65%-a tervezi úgy, hogy utazni fog ebben az esztendőben. Konkrét kategóriákra bontva szintén a Z-, illetőleg az Y-generáció (1980-1994 között születettek) tagjai gondolják úgy túlnyomó részben, hogy üzleti és/vagy szabadidős céllal útra fognak kelni az elkövetkező 12 hónapban.

A földrajzi elhelyezkedést tekintve is mutatkoznak különbségek. A latin-amerikai és ázsiai válaszadók 2021-ben már korábban, április környékén, míg az európai, észak-amerikai, afrikai és közel-keleti megkérdezettek később, szeptemberig bezárólag vállalkoznának először utazásra.

A közlekedési eszközök higiéniai állapota jóval fontosabb szempont lehet a jövőben

Fotó: 123rf

Hogyan viszonyulunk a közlekedési eszközökhöz?

Tavaly a turizmus visszaesésével egyidejűleg az ehhez köthető személyszállítás volumene is jelentősen csökkent. A közlekedés és a turizmus szorosan összefonódnak, helyreállásuk egymáshoz kötött, ezáltal a turisták közlekedési preferenciái kulcsfontosságúak lehetnek a későbbiekben a szolgáltatók számára.

A piackutatásban megkérdezettek mind a nemzetközi, mind a hazai színtéren a bérelt vagy saját tulajdonú autós utazást gondolják a legbiztonságosabbnak. Ehhez kapcsolódóan a pandémiás időszak alatt egyedül az autóhasználat tudta megőrizni a felhasználók bizalmát, a busz, vonat, repülőgép, illetve hajó jelentősen veszített népszerűségéből. A koronavírus-járvány enyhülésével várhatóan az említett közlekedési módok mindegyike népszerűbb lesz, de a fogyasztók szempontjából vett megbízhatósági szintjük nem éri majd el év végéig a koronavírus-járvány előtti értékeket.

A jövőben utazást tervezők 86 százaléka az adott közlekedési eszköz felszereltsége, egészségügyi szolgáltatásai és higiéniai állapota alapján hozhat döntést arról, hogy milyen módon utazik majd. Ezek közül leginkább az tűnik a legfontosabbnak, hogy a maszkhasználat kötelező legyen az utazás során. 80 százalékuk pedig hasonló szempontok alapján gondolja majd át a szálláshelyválasztást is.

 

Változhatnak az utazásmenedzselés módszerei is

Az online utazásadminisztrációs eszközök egyre népszerűbbek lesznek, sőt, használtságuk már meg is haladta a pandémia előtti szintet. Az online utazási irodák népszerűsége 24 százalékkal, a desztinációk saját oldalainak népszerűsége 20 százalékkal nőtt, az online utazási hirdetések mennyisége pedig 16 százalékkal emelkedett. Az utazók emellett egyre nagyobb arányban tartanak igényt informatív és professzionális hangvételű anyagokra.

Látványos tehát, hogy a fogyasztók bizalma leginkább az egészségügyi kockázatok minimálisra csökkentésével és a megfelelő információk elérhetőségének biztosításával szerezhető meg rövidtávon. Az utazásra való szándék megléte és fokozatos növekedése egyértelműen tapasztalható, ennek megfelelő menedzselése azonban nem csak a körülményeken és adott esetben a kormányzati intézkedéseken múlik, hanem a turizmusban érdekelt összes szereplő összehangolt felkészülésén és az itt felsorolt feltételek biztosításán is.