Rajzolj két keréken: Indul a tekAIRd körbe! pályázat

Forrás: turizmus.com

 2023. június 07. 17:17

A környezet- és egészségtudatos életmódra való nevelést sohasem lehet elég korán, vagy túl későn kezdeni. Ezért játékos versennyel próbálják a kerékpáros közlekedést megszerettetni a gyermekekkel, fiatal felnőttekkel, családokkal.

A HungAIRy LIFE integrált projekttel kapcsolatban a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és projektpartnereinek egyik kiemelt témája a kerékpáros közlekedés népszerűsítése, ennek mentén hirdeti meg 2023-ban a tekAIRd körbe! pályázatot.

A pályázat két részből áll: az elsőben – a közlekedésbiztonságra nagy hangsúlyt fektetve – a jelentkezők feladata, hogy kerékpárjuk és egy GPS navigációs rendszer segítségével minél érdekesebb alakzatokat rajzoljanak ki a térképen. A GPS-szel rögzített alakzatok képformátumú (JPEG) beküldésével jelentkezhetnek a pályázók, a nyertesekről pedig az előzsűrizést követően a projekt Facebook-oldalán kiírt közönségszavazás dönt.A pályázat másik részében valamelyik magyarországi tó – a Balaton, a Velencei-tó, a Tisza-tó, a Fertő tó – körbetekerése a feladat, GPS navigációs rendszer segítségével dokumentálva. A távot teljesítők szintén a navigációs rendszerrel rögzített alakzatok képformátumú (JPEG) beküldésével jelentkezhetnek a nyereménysorsolásra. Emellett a távot a legnagyobb létszámú csoporttal teljesítő pályázókat külön díjazzák a pályázat kiírói.

bicikli_gps_123rf

Az első fordulóban a jelentkezők feladata, hogy kerékpárjuk és egy GPS navigációs rendszer segítségével minél érdekesebb alakzatokat rajzoljanak ki a térképen

Fotó: 123rf.com

Amennyiben több személy együttesen, egy időben tekeri körbe az alakzatot vagy tavaink egyikét, az elkészült képpel csak egy pályázó jelentkezhet, a csapatról készített fénykép feltöltésével és a csapat létszámának feltüntetésével.

A közönségszavazás 1–3. helyezettje ajándékcsomagban részesül, a sorsoláson résztvevők pedig szintén értékes nyereményekkel gazdagodhatnak.

A pályázat időtartama: 2023. június 6. 14 óra – 2023. szeptember 22. éjfél

A pályázati kiírás a tekAIRd körbe! hivatalos oldalán érhető el.