Ras Al Khaimah megérkezett Budapestre

Forrás: turizmus.com

 2021. július 20. 13:26

A napokban mutatkozott be a hazai utazási irodák képviselőinek az Egyesült Arab Emirátusok egyik tagja, Rash Al Khaimah. A desztinációt július 1-jétől Magyarországon az Aviareps Kft. képviseli.

Ras Al Khaimah az Egyesült Arab Emirátusok legészakabbra fekvő emírsége, mindössze 45 percnyi autóútra fekszik Dubaj DXB nemzetközi repülőterétől. Lenyűgöző térség, ahol elsősorban a természet varázsolja el az ide utazókat: a csodálatos tengerpart, a hűsítő magas hegyek, a sivatag és a zöldellő magrove erdők.

Luxusszálloda a tengerparton Ras Al Khaimah-ban

Fotó: 123rf.com

62 km hosszú  kristálytiszta vízű homokos tengerpart nyújt pihenést és számtalan sportolási lehetőséget a vízi sportok kedvelőinek.

A Jebel Jais, az Emírségek legmagasabb hegycsúcsa 1934 méteres magasságával  szintén aktív pihenésre csábít: legyen az hegymászás, sziklamászás, túrakerékpározás vagy canyoning. De van hegyi kalandpark is és itt található a világ leghosszabb zipline-ja, ahol 2,83 km hosszan, több mint 140 km/órás sebességgel száguldhatnak keresztül a vállalkozó szellemű turisták egyik hegycsúcstól a másikig.

Igazán különleges program Bear Grylls túlélőtábora, ahol az izgalmas kalandok mellett sok hasznos túrázási és túlélési praktikát tanítanak meg a résztvevőknek. Remek családi vagy céges csapatépítő program.

Ami a szállásokat illeti, leginkább a négy- és ötcsillagos, minden kényelemmel ellátott szállodák és resortok jellemzőek, ahol garantáltan elégedett lesz minden vendég  – akár párban érkezik, akár baráti vagy családi nyaraláson vesz részt – ismertette a desztináció különlegességeit a magyarországi képviselet.