Receptekkel kiegészített útikönyvet adott ki a Budapest Airport

Forrás: turizmus.com

 2022. július 26. 16:05

Így főz a világ címmel formabontó útikönyvet és egyben szakácskönyvet készített a Budapest Airport. A könyv 48 országba – köztük Magyarországra – kalauzolja el az olvasót útleírásokon és tradicionális recepteken keresztül.

A kötet 52 receptet tartalmaz, köztük egy bónusz ételt is: Liszt Ferenc, a repülőtér névadójának személyes kedvencét, a gombás malachúst, de megismerhetjük az ételeket elkészítő séf, Szikra Gabriella receptkülönlegességét, az édes-chilis epret is.

A Gabriel&Violet szerkesztőpárossal együttműködésben elkészült könyv kereskedelmi forgalomba nem kerül, de a Budapest Airport közösségi média csatornáin folytatott nyereményjátékokon – limitált számban – beszerezhető a különleges kötet.

A vállalat azért döntött úgy, hogy a szerkesztőpárossal közösen elkészíti ezt a különleges, gasztronómiai világutazásra invitáló könyvet, mert meggyőződése szerint a kulináris élvezetek éppúgy hozzátartoznak egy-egy külföldi nyaraláshoz, vagy akár egynapos városlátogatáshoz, mint maguk a nevezetességek és az emberek.

Az olvasó-utazó az 5 kontinens receptjein keresztül kaphat ízelítőt abból, hogy a fűszerek, az alapanyagok, a főzési eljárások és az étkezési kultúra terén mennyire színes és változatos világban élünk. A különleges receptek felelevenítik a korábbi utazások emlékképeit, vagy éppen arra ösztönzik a befogadót, hogy új úti célokat felfedezve saját hazájukban is megkóstolja az ételkülönlegességet – írták a könyv ismertetőjében.