Redcliff: a Mouzenidis Travel és az Unitravel közös cége

Forrás: hvg.hu

 2018. december 26. 10:47

Közös céget hozott létre a Mouzenidis és az Unitravel utazási iroda, miután a Mouzenidis a tavasszal felvásárolta a magyar alapítású Unitravelt.

A 28 millió forint alaptőkével gründolt Redcliff Kft. főtevékenysége a saját tulajdonú ingatlan forgalmazása, de a tervek szerint reklámozással is foglalkozik - írta meg decemberi végi számában a HVG hetilap.

A cikk szerint a görög gyökerű Mouzenidis Pervova Yujia tulajdonában van, és bár árbevétele 2017-ben megközelítette a 400 millió forintot, ezen gyakorlatilag nem volt nyeresége. Az Unitravel Urbantsok Gábor és Judit tulajdonában évről-évre három milliárd forint körüli forgalmat ért el, és tavaly az adózott eredménye 278 millió forint volt.

A két társaság közös terveiről egy évvel ezelőtt már mi is beszámoltunk. Akkor egyebek mellett ezt közölte a két társaság lapunkkal:

A kooperációval kapcsolatban a cégek bíznak abban, hogy a nagy múltú Unitravel termék, értékesítés, marketing és menedzsment területei a Mouzenidis-szel karöltve dinamikusabb fejlődési pályára kerülhetnek.

Az Unitravel részéről az együttműködés mellett szól a lehetséges IT-, marketing-, szervezetfejlesztésen túl, hogy a görögországi termékpalettája bővülhet kiváló ár-érték arányú közép és magasabb kategóriás szállodákkal és egyéb programokkal.