Régi és új úti célok a KLM-től

Forrás: turizmus.com

 2020. augusztus 17. 13:56

Fokozatosan állítja helyre hálózatát a KLM, sőt új desztinációkat is bevezet az elkövetkező hetekben. A júliusi 72 desztinációról augusztusban, szeptemberben és októberben 91-re növeli európai hálózatát.

A KLM az elkövetkező hónapokban a júliusi 72-ről októberig fokozatosan 91-re növeli európai úti céljainak számát. Az interkontinentális úti célok száma pedig a júliusi 51-ről augusztusban 59-re, szeptemberben és októberben pedig várhatóan 61-re növekszik majd. A járatszámok és a helykapacitások ettől függetlenül továbbra is jóval a koronavírus-járvány előtti szint alatt maradnak.

Az európai hálózat az úti célok számát tekintve gyakorlatilag már újból a járvány előtti szinten van a légitársaság közleménye szerint, a járatok száma azonban továbbra is nagyban elmarad a szokásostól. Idén augusztusban körülbelül 10 000 járat volt, szeptemberben 13 500, októberben pedig több mint 11 000 van tervben. Azonban 2019 ugyanezen időszakaiban több mint 19 000, 18 800 és 14 700 járat repült.

A társaság európai hálózata az úti célok számát tekintve már a járvány előtti szinten van, a járatok száma azonban jóval kisebb

Fotó: 123rf

Az interkontinentális hálózat továbbra is kissé elmarad a tavalyi évhez képest, amikor augusztus és október között 69 úti cél volt elérhető. Jelenleg az interkontinentális járatok egyharmada csak rakományt szállít. Amint a helyi utazási szabályok megengedik, a KLM megkezdi az utasok szállítását az említett járatokon. A járatok számát tekintve szintén nagy az elmaradás: augusztusra és szeptemberre mintegy 2000, októberre pedig alig 1800 járat van tervbe véve, míg tavaly ugyanezekben a hónapokban körülbelül 3300, 3200, illetve 2600 járat közlekedett.

A KLM stratégiája, hogy első körben a desztinációk számát növeli, hogy utasai a lehető legtöbb helyre eljuthassanak, következő lépésként pedig a járatszámok vagy a férőhelyek számának emelése a cél. Utóbbit a KLM nagyobb repülőgépek beiktatásával kívánja megvalósítani.

A KLM több biztonsági intézkedést is bevezetett, kötelezővé tették például az arcmaszkok viselését a felszállás és a repülés teljes időtartama alatt, a fedélzeten extra higiéniai felszerelés található, a repülőgépeket pedig alaposan tisztítják. A kabin levegőjét folyamatosan cserélik HEPA szűrőkkel.

 

Vadonatúj desztinációk

A KLM hálózata új úti célokkal is bővült, így már Cork, Southampton, Rijád és Poznan is elérhető a légitársasággal. Az egyes útvonalakon jelentkező kereslethiányt az új útvonalak megnyitásával kompenzálja a légitársaság, amely így meg is erősítheti a pozícióját különböző piacokon, jelen esetben Írországban, az Egyesült Királyságban, a Közel-Keleten és Lengyelországban.

A corki járatok napi rendszerességgel már augusztus 3-án elindultak, míg ugyanilyen gyakorisággal Southamptonból augusztus 31-től, Poznanból pedig október 25-től indulnak útnak a KLM Embraer 175 típusú gépei. Rijádot hetente négyszer fogják kiszolgálni a vállalat Airbus A330-as utasszállítói szeptember 28-tól kezdődően.