Budapest–Bécs–Prága a RegioJettel

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 08. 13:28

2020 júniusától Budapest lesz az új célállomása a RegioJet vonatainak, amelyeken standard, relax és business osztályon élvezhetik az utasok a fedélzeti szolgáltatásokat.

A tervek szerint két vonatpár üzemel majd a Prága–Brno–Bécs–Budapest útvonalon, mint a már meglévő Prága–Bécs viszonylat meghosszabbítása.

A RegioJet vonatok üzemeltetője Magyarországon a Continental Railway Solution Kft., míg Ausztriában a WESTbahn GmbH lesz. A RegioJet kezében marad minden üzleti és ügyfélszolgálati felelősség az útvonal teljes hosszában Prágától Bécsen át Budapestig – a szolgáltatások köre változatlan marad a határok átlépése után is – áll a társaság közleményében.

Az utasok három osztályon, standard, relax és business, élvezhetik a RegioJet fedélzeti szolgáltatásait

Fotó: RegioJet

Magyarország területén a járatok csak nemzetközi utazásra vehetők igénybe.

 

Kedvező árak, három osztály

A RegioJet kedvező árakon kínálja szolgáltatásait, a legjobb árak nem limitált számú speciális ajánlatokra korlátozódnak, hetekkel előre megvásárolt jegyekre, hanem akár még a vonat indulása előtti percekben is hozzájuk lehet jutni, amennyiben az adott járatra van még szabad hely.

Az utasok három osztályon – standard, relax és business – élvezhetik a RegioJet fedélzeti szolgáltatásait, amely minden esetben magába foglalja a következőket: ingyenes kávé és egyéb frissítők (üveges víz, menta tea, narancslé), ingyenes wifi, térítésmentes napilap, fedélzeti szórakoztatórendszer (filmek, zene és egyéb tartalmak). A kibővített ellátás a business osztály fülkéiben egy pohár pezsgőt is tartalmaz.

A modern kocsikban fedélzeti szórakoztatórendszer is rendelkezésre áll

Fotó: RegioJet

Ezen felül az utasoknak lehetőségük van a RegioJet fedélzetén vásárolni a széles ital- és ételkínálatából. Néhány példa az étlapról: sushi, saláták, szendvicsek, sütemények és egyéb termékek.

 

Együttműködés a Continental Railway Solution Kft.-vel és a WESTbahn GmbH-val

A Continental Railway Solution Kft. magyar vasúttársaság lesz technikailag felelős a RegioJet járatainak  közlekedtetéséért Magyarország területén. Ez azt jelenti, hogy a CRS Kft. mozdonyvezetői és vezető jegyvizsgálói, illetve további munkatársai lesznek felelősek mindennemű forgalmi és vasútbiztonsági kötelezettség betartásáért a magyar pályahálózaton. Ugyanezt Ausztriában a WESTbahn GmbH látja el.

A fedélzeti szolgáltatások és a menetjegyek értékesítéséért az útvonat teljes hosszán a RegioJet lesz felelős.

2018-ban a RegioJet nyeresége elérte a 4 millió eurót és a közel 10 milliós utasszámot az Ausztriában, Csehországban és Szlovákiában közlekedő vonatain. 2019-ben várhatóan további milliós nagyságrendű nyereségre tesz szert, és a szállított utasainak létszáma 10-15 %-kal fog emelkedni.

Két vonatpár üzemel majd a Prága–Brno–Bécs–Budapest útvonalon

Fotó: RegioJet

A RegioJet teljes mértékben kereskedelmi alapon működteti a távolsági/nemzetközi vonatait, amelyek összekötik Prágát Béccsel, Pozsonnyal, Kassával, Brnóval, Osztravával és más városokkal. Szlovákiában szintén üzemeltetnek vonatokat regionális szinten Pozsony és Komárno között közszolgáltatási szerződés keretein belül.

 

További terjeszkedés

2019 decemberétől a RegioJet veszi át a Cseh Vasútvállalattól Csehország egyik legfontosabb távolsági vonalát, ami Brnót köti össze Osztravával és Bohuminnal – miután elnyerték a Cseh Közlekedési Minisztérium pályázatát. Ugyanakkor kiterjeszti a regionális üzemeltetését az Ústí nad Labem térségében, ahol három regionális vonalon közlekedtet vonatokat, kettőt közszolgáltatási szerződés keretében.

Kapcsolódó cikkek