Rekord április Debrecenben

Forrás: turizmus.com

 2017. május 02. 16:01

Áprilisában 12%-kal többen, mintegy 24 910-en vették igénybe Magyarország második legforgalmasabb repülőterét, a Debrecen Airportot.

Az előző év azonos időszakában történt utasforgalomhoz képest ez egy új rekord volt, amelyet 2 fő esemény támogatott: 2017-ben a húsvéti szünet áprilisra esett és ennek köszönhetően a turistaforgalom is jóval élénkebb volt a tavalyinál, május 1. hétfőre esett és a 3 napos hosszú hétvége hasonlóan élénk forgalmat generált.

Tamás László, a Debrecen Airport járatfejlesztési igazgatója a 2017-es áprilisi és első négy hónapos eredményeket összegezte:

"A Debrecen Airport első négy hónapos utasforgalmát egyértelműen a stratégiai partnereinknek, első sorban a Wizz Airnek és a Lufthansa utasforgalmának köszönhetjük. Mindenképpen jó trendnek mondható, hogy a kevesebb járatot az élénkülő turizmus kompenzálta, kiemelkedően jól sikerültek az áprilisi eredményeink. Március végétől kezdve már összesen hét európai és izraeli régióval van közvetlen légi összeköttetése Debrecennek. 2017-ben még jelentősebb turistaforgalmat prognosztizálunk Debrecenben ill. a kelet-magyarországi régiókban és a határokon túl is."

Az ukrán állampolgárok számára június közepén életbe lépő EU-s vízummentesség kedvezően hathat a Kárpátaljáról Nyugat-Európába és Izraelbe induló turistaforgalomnak. A reptér bizakodó, hogy tovább nő a külföldi turisták által eltöltött vendégéjszakák száma, illetve a régió szállodáinak kihasználtsága is.

Az eddig legfontosabb hír, hogy az idei évben is bevezettek egy új menetrend szerinti járatot a Debrecen Airporton, 2017. március 26-tól indult az első Európán kívüli Wizz Air járat Debrecenből heti két alkalommal Tel Avivba, Izraelbe ill. újraindult a Svédország harmadik legnagyobb városába Malmöbe a légi járat, amiből rövidebb mint egy óra transzferrel Dánia fővárosa, Koppenhága is elérhető lesz. Májusban indul el a rendszeres német beutazó charter járatok mellett, nyáron a Török Riviérára, Korfura, Zakynthosra és Bulgáriába is biztosítunk járatokat a kelet-magyarországi és határmenti utazóközönségnek.

A Wizz Air menetrend szerinti járatai:

London-Luton (Egyesült Királyság) – napi járat ill. heti 10-szer a főszezonban

Eindhoven (Hollandia) – heti 2-szer ill. heti 3-szor a főszezonban

Milánó-Bergamo (Olaszország) – heti 2-szer

Párizs-Beauvais (Franciaország) – heti 2-szer

Tel Aviv (Izrael)  – heti 2-szer (2017. március 26-tól) ÚJ JÁRAT

Malmö (Svédország) – heti 2-szer (2017. március 27-től) ÚJRAINDULÓ JÁRAT

A Lufthansa City Line menetrend szerinti járata:

München (Németország) – hétfő/szerda/péntek