Rekord árbevétel a müncheni repülőtéren

Forrás: turizmus.com

 2018. április 11. 17:33

2017-ben 155 millió euró volt a profitja a Munich Airportnak, amely egyre nagyobb szeletet hasít ki az interkontinentális turizmusból.

A 46 milliárd forintot is meghaladó, konszolidált, adózott eredmény a müncheni repülőtéren minden idők legjobb teljesítménye. A cégcsoport éves árbevétele az év per év növekedésben ismét elérte a 100 millió eurót, és így a forgalma mintegy 1,2 milliárd euró. Az utasok számának növekedése 5,5 százalék, összesen 44,6 millió utas. A Munich Airport erős gazdasági aktivitása az önkormányzatokra is kihat, amelyek ismét mintegy 35 millió euró adóbevételre számíthatnak.

A Munich Airport elnök-vezérigazgatója, Michael Kerkloh úgy gondolja, hogy felkészültek az előttük álló kihívásokra: a repülőtér képes lesz végrehajtani a szükséges befektetéseket, és saját forrásokból képes teljesíteni a feladatokat. Azt is hozzátette, hogy 2018-ban is hasonló eredményekre számítanak.

[A müncheni repülőtér

Fotó: turizmus.com

A forgalmi adatok ezt alá is támasztják. Öt Lufthansa Airbus A380-as Münchenben állomásozik, a bajor hub a negyedik európai légikikötő London, Párizs és Frankfurt után. A Lufthansa napi járatot közlekedtet Los Angelesbe, Hongkongba és Pekingbe a superjumbóval.A német légitársaság további négy Airbus A320-ast is a flottájába emelt a középhosszú távolságokra.

A müncheni hub megerősítését szolgálja a Lufthansa felszerelése a modern Airbus A350-es hosszú távú járatokkal. A légitársaság 15 ilyen gépéből már 8 üzemel. A Munich Airport 2018 nyári menetrendje még nagyobb kínálatot nyújt az interkontinentális járatokban, mint eddig bármikor.

A Lufthansa leányvállalata, az Eurowings ugyancsak segít ennek a trendnek  fenntartásában. A következő héttől az Eurowings elindítja új hosszú távú szolgáltatásait Münchenből. 15 interkontinentális desztináció felé indulnak a járatok, köztük Cancunba, Mauritiusra és Las Vegasba. Az Eurowingsnek köszönhetően a müncheni repülőtér forgalmának várhatóan a 11 százalékát a diszkontjáratok adják 2018-ban.

Kapcsolódó cikkek