Majd' 19 óra repülés egyhuzamban a Singapore Airlines fedélzetén

Forrás: turizmus.com

 2018. május 30. 15:07

A világ második leghosszabb kereskedelmi járata indul Szingapúr és New York között. Az utasok majdnem 19 órányi, megszakítás nélküli repülésre készülhetnek.

A Singapore Airlines (SIA) októberben elindítja a világ második leghosszabb közvetlen kereskedelmi járatát Szingapúr és New York között az új Airbus A350-900ULR ultra hosszú hatótávú repülőgépével. Az első járat 2018. október 11-én indul a Newark Liberty International Airport repülőterére.

Az első héten három járat közlekedik, 2018. október 18-tól napi rendszersséggel üzemel a járat. A Singapore Airlines a világon az első megrendelője az új A350-900ULR géptípusnak, összesen 7 db-ot rendelt. A repülőgépet kétosztályos konfigurációban kérte, 67 business osztályú, 94 pedig premium economy osztályú ülőhellyel. A repülőjegyek eladása május 31-étől indul és folyamatosan különböző értékesítési csatornákon keresztül válik elérhetővé.

Singapore Airlines

Fotó: turizmus.com

“Ezek a járatok kínálják majd ügyfeleink számára a leggyorsabb utazási módot a két város közötti utazáshoz – nagy kényelemben, a Singapore Airlines legendás szolgáltatásával.”

A Singapore Airlines flottájában jelenleg 21 darab A350-900 típus van, további 46-ra van megrendelése, mely tartalmazza a 7 darab ultra hosszú hatótávú gépet is. Az első A350-900ULR gépet a légitársaság szeptemberben veszi át, míg a többit az év végéig szállítják.

A Singapore Airlines jelenleg napi járatot üzemeltet Frankfurton keresztül New Yorkba (JFK). További amerikai desztinációi: Houston (heti öt járat Manchesteren keresztül), Los Angeles (napi járat Szöulon és Tokión keresztül), San Francisco (napi közvetlen járat Szingapúrból és napi járat Hong Kongon keresztül).

A tervek között szerepel közbenső leszállás nélküli járat a A350-900ULR típussal Szingapúrból Los Angelesbe is, melynek dátumát később hirdetik meg.