Rekordév lehet a horvát turizmus számára az idei

Forrás: MTI

 2023. május 26. 11:59

Az eddigi adatok alapján rekordévet vár a horvát turisztikai szakma 2023-ban, a magyar vendégek száma például az idén már negyedével nőtt tavalyhoz képest.

Ivana Herceg, a Horvát Idegenforgalmi Közösség magyarországi igazgatójának tájékoztatása szerint május 20-ig bezárólag, azaz nem egészen öt hónap alatt már csaknem 50 ezer magyar turista érkezett Horvátországba. Ez a szám 26 százalékkal haladja meg a tavalyit, de a 2019-es rekordév adatát is 13 százalékkal múlja felül, a közelgő pünkösdi hétvége adatait pedig még nem is tartalmazza.A magyar turisták ebben az évben eddig több mint 140 ezer vendégéjszakát töltöttek az adriai államban. Ez 25 százalékos növekedés a tavalyi év azonos időszakához képest, és 23 százalékkal szárnyalja túl a 2019-es év azonos időszakában mért – eddigi legmagasabb – vendégéjszakaszámot.

Az idei magyar vendégforgalmi adatok a 2019-es rekordév adatait is túlszárnyalják Horvátországban

Fotó: 123rf.com

A legtöbb éjszakát, csaknem 67,5 ezret szállodákban töltötték a Horvátországba látogató magyarok, ez 33 százalékos növekedés a 2022-es év hasonló időszakához képest. A kempingben helyet foglalók száma az idén már 42 százalékos növekedést mutat.

A magyar turisták által legkedveltebb régió ebben az évben eddig a Kvarner, az Isztriai-félsziget, valamint Split-Dalmácia, a leglátogatottabb település pedig Abbázia (Opatija), Zágráb, Rovinj és Crikvenica volt.