Rekordnyereséget jelentett a Turkish Airlines

Forrás: turizmus.com

 2017. november 09. 09:52

Az idei harmadik negyedévet 939 millió dolláros rekordnyereséggel zárta a Turkish Airlines.

A vállalat történetének legjobb harmadik negyedévét zárta a török légitársaság 939 millió dolláros nettó üzemi eredménnyel. Az idei év első kilenc hónapja során pedig 956 millió dolláros eredményt ért el a társaság.

 

A cégnél 2017 év elején vezettek be szigorú pénzügyi szabályokat és dinamikus keresletmenedzsmentet, ami meghozta az eredményét. A harmadik negyedévben 23%-kal nőtt a vállalat összesített árbevétele az egy évvel korábbi azonos időszakhoz képest. Az első kilenc hónapot tekintve 8%-os volt a növekedés.

A Turkish Airlines közleménye szerint a harmadik negyedévben az adózás, értékcsökkenés és amortizáció előtti eredmény (EBITDA) 90 százalékkal nőtt és elérte az 1,5 milliárd dollárt. Ezzel a légitársaság az ágazat leginkább nyereséges vállalkozásai közé tartozik.

Szeptemberben a légitársaság járatainak átlagos kihasználtsága elérte a 81,5%-ot, ami ötéves csúcsot jelent. A Turkish Airlines az év első kilenc hónapjában 79%-os foglaltságot ért el és 52 millió utast szállított. A légitársaság 300 városba repül jelenleg 120 országban.