Rekordokat hozott a nyár a Debrecen Airporton

Forrás: turizmus.com

 2016. szeptember 06. 13:12

2016. augusztusában 51%-kal többen mint egy évvel korábban összesen 33 080 légi utas fordult meg a Debrecen Airporton. Az első nyolc havi utasforgalom 79%-kal haladta meg a tavalyi év azonos időszakát.

Ez az eredmény rendkívül örvendetes és egyértelműen köszönhető a Wizzair decemberi bázisnyitással kapcsolatos desztináció és kapacitásbővülésnek valamint a Lufthansa új müncheni menetrend szerinti járatainak valamint a sikeres nyári charterforgalomnak egyaránt – írja az airportal.hu .

„Az első nyolc hónapban annyi utasunk volt, mint Debrecen lakossága és még 4 hónap hátra van az évből! Elsősorban a Wizzair és a Lufthansa, valamint a nyári erős kiutazó charterforgalomnak köszönhetően a 2016-os év második legerősebb havi utasforgalmát jelenthetjük be. Kelet-Magyarországról, illetve 200 km-es vonzáskörzetből a határon túli partiumi utasok mellett egyre gyakrabban jönnek hozzánk utasok Kárpátaljáról sőt a Felvidékről is" - nyilatkozta Tamás László, a Debrecen Airport járatfejlesztési igazgatója.

Az új járatokkal jelentősen fejlődik a beutazó turizmus az Egyesült Királyságból, a BENELUX országokból, Németországból, Olaszországból, Franciaországból és Svédországból. Ez hozzájárul az idegenforgalom dinamikus fejlődéséhez, sok új munkahelyet teremtve mind Debrecenben mind a kelet-magyarországi és határon túli régiókban egyaránt.

Sok Debrecenbe érkező utas Nyíregyházára, Miskolcra, Hajdúszoboszlóra, a Hortobágyra, Tokajra sőt Gyulára is ellátogat vagy onnan érkezik a repülőtérre.