Rekordokkal zárult a 176. hajózási főszezon a Balatonon

Forrás: turizmus.com

 2022. szeptember 01. 11:18

Rekordokkal zárult a 176. hajózási főszezon a Balatonon, 1 millió 800 ezernél is többen vették igénybe a hajózási szolgáltatásokat augusztus végéig. Idén is számos újdonsággal várta a BAHART az utasokat, melyek a főszezonnal sem érnek véget.

Az év első 8 hónapjában 10%-kal nőtt a személyhajók forgalma, 60 ezerrel többen utaztak a BAHART hajóin, mint tavaly ilyenkor, összesen több mint 640 ezren. A menetrendi hajók több mint 475 ezer fő utast szállítottak, a legtöbben Siófok – Balatonfüred - Tihany között - és Fonyód – Badacsony útvonalon vették igénybe a szolgáltatást, de népszerű volt a Balatonboglár és Révfülöp útvonal, valamint Balatonföldvárról is sokan keltek át Tihanyba és Balatonfüredre.

bahart

Augusztus végéig 1 millió 800 ezernél is többen vették igénybe a hajózási szolgáltatásokat a Balatonon

Fotó: BAHART

A BAHART séta- és programhajóit augusztus végéig közel 160 ezer utas választotta, ami 20%-kal magasabb, mint a tavalyi év azonos időszakában. Közülük több mint 22 ezren választották a Bulihajókat és 8500-an a Varázshajókat. Kiemelt, 76%-os növekedést mutattak idén a BAHART Bulihajók a tavalyi évhez képest.

Az idei év legerősebb napja augusztus 13-a volt, amikor 20 ezer fő fölé emelkedett a napi utasszám.

Nyár végéig összesen 1 185 ezer utast, 365 ezer járművet és 95 ezer kerékpárt szállítottak a balatoni kompok. A tavalyi évhez képest 6%-kal több utas, 3,5%-kal több jármű és 6,4%-kal több kerékpár szállítását jelentette. A legforgalmasabb nap a RÉV-kikötőkben szintén augusztus 13-a volt, amikor több mint 19 ezer utast szállítottak a kompok.

Rendkívül népszerű továbbá az online jegyvásárlás: a nyár folyamán több mint 47 ezren vásároltak így hajójegyet. A Kajla programban idén 5 300 gyerek utazott díjmentesen.

A társaság által szervezett programok, kedvezmények az őszi szezonban is folytatódnak: A BAHART online kedvezményekkel, koncertekkel, kulturális programhajóval, gasztrokomppal és megújult menetrenddel várja az utasokat.