Rekordszámú, 20 ezer légiutas-kísérő szolgál az Emirates járatain

Forrás: turizmus.com

 2023. augusztus 10. 12:54

Az Emirates légiutas-kísérőinek ruhája a légitársaság egyik védjegyévé vált, melyet immár 20 ezer utaskísérő visel. Az Emirates azonban nem áll meg az álomhatárt átlépő létszámot követően sem, világszerte toboroz légiutas-kísérőket, a közeljövőben Magyarországon is.

Az egyenruha a légitársaság több mint három évtizede alatt összesen négy alkalommal újult meg, 1997-ben például a legendás spanyol tervezőnek, Paco Rabanne-nek köszönhetően.

A légitársaság következetesen megtartotta az ikonikus bézs színt, mely az Emírségek sivatagait jelképezi, a finom modern módosítások pedig hűek maradtak ahhoz az elegáns és klasszikus stílushoz, amelyet az egyenruha az évek során képviselt. A kalaphoz tartozó, krémszínű fátyol hét hajtása az Egyesült Arab Emírségeket alkotó hét emirátust jelképezi. Az Emirates 20 ezer utaskísérőjének egyenruhájához összesen 1 627 kilométer szövetet, 153 ezer km cérnát és 1 millió 815 ezer gombot használtak fel.

emirates_cabincrew

A több mint 140 nemzetiséget képviselő és 130 nyelvet beszélő utaskísérők között közel 200 magyar is található

Fotó: Emirates

A több mint 140 nemzetiséget képviselő és 130 nyelvet beszélő utaskísérők között közel 200 magyar is található, s hamarosan ismét toboroznak majd országunkban. Az Emirates legközelebb Budapesten augusztus 25-én 9 órától a Hotel President Budapestben, és szeptember 18-án, 9 órától a Courtyard by Marriott Budapest City Centerben, valamint Pécsett augusztus 27-én és szeptember 20-án, 9 órától a Corso Hotelben tart toborzó Nyílt Napot. A kiválasztási folyamat követelményeiről és további információkról az www.emiratesgroupcareers.com oldalon lehet tájékozódni.