Rekordszámú utast kezelt tavaly a prágai repülőtér

Forrás: MTI

 2020. január 17. 12:01

2019-ben 17,8 millió utas fordult meg a prágai Václav Havel repülőtéren. 2018-hoz képest majdnem egymillióval emelkedett az utasok száma, ami 6 százalékos bővülést jelent.

Az utasok számának éves szintű növekedése több, mint amit a cégvezetés várt – közölte a repülőteret üzemeltető Letiste Praha cég honlapján. A prognózisok szerint a prágai repülőtér forgalmának növekedése az idei évben is folytatódni fog, és ezzel a légikikötő elérkezik lehetőségei határához.

Az utasszám növekedése 2013 óta folyamatos a prágai Václav Havel nemzetközi repülőtéren

Fotó: Pxhere

Tavaly 71 légitársaság gépei 165 várossal kötötték össze Prágát. A távolsági járatok forgalma 11 százalékkal emelkedett.

A legkeresettebb célpont London volt, ahová 1,35 millió ember utazott. Egész Nagy-Britanniába tavaly 2,1 millió ember repült el Prágából. A következő helyeket olasz, orosz, spanyol és francia városok foglalják el.

Nagyot nőtt – 41 százalékkal megugrott – a törökországi riviérán fekvő Antalyába utazók száma. Az idén rendszeres járat indul Prágából Hanoiba és Chicagóba. A prágai Václav Havel repülőteret a közeljövőben jelentősen bővítik és korszerűsítik, hogy több mint 20 millió utas kezelésére legyen alkalmas.