Rémült mormota az év természetfotóján

Forrás: turizmus.com

 2019. október 18. 11:41

Kedden hirdettek eredményt az év természetfotósa versenyen, melyet a londoni Természettudományi Múzeum szervezett. Magyar pályázó idén ugyan nem került a dobogóra, de három hazai fényképész munkáját is kiemelte a zsűri.

A 2019-es év természetfotósa díját Yongqing Bao vihette haza, aki a The Moment (A pillanat) című képével nyűgözte le a zsűrit. A fotó azt a pillanatot örökítette meg, ahogy egy tibeti róka épp lecsapni készül egy megrémült mormotára – írja a magyarmezogazdasag.hu.

Az év természetfotója 2019-ben

Fotó: nhm.ac.uk

Roz Kidman Cox, a zsűri elnöke így vélekedett a képről: „Fényképészeti szempontból ez egész egyszerűen a tökéletes pillanat. A testtartások kifejező intenzitása bámulatos, és a felemelt mancsok között feszülő energia tökéletes egyensúlyban tartja a főszereplőket.”

Az év fiatal természetfotósa Cruz Erdmann lett, aki egy tintahalról készített portréjával nevezett be a versenyre. A képet egy éjszakai búvárkodás során készítette Indonéziában.

Az első helyezettek közé ugyan nem került be hazai fényképész, de három magyar fotót is kiemelt a szakmai zsűri a pályázók közül.

Máté Bence a legjobb fotóriporter kategóriában kapott elismerést A Sickening Delicacy (Egy gyomorforgató ínyencség) című képével indult a versenyen. Növények és gombák kategóriában Potyó Imre munkája (Spring Vision – Tavaszi látomás) kapott kitüntetett figyelmet, fiatal (11-14 évesek) kategóriában pedig Koncz-Bisztricz Tamás One Foggy Night (Egy ködös éjszaka) című fényképét emelte ki a zsűri.

A fotókat EZEN a linken lehet megtekinteni.