Rendkívüli állapot bevezetését tervezik Kambodzsában

Forrás: turizmus.com

 2020. április 01. 16:34

A COVID-19-es fertőzések száma elérte a 109 főt a Kambodzsai Királyságban, ezért a kormány rendkívüli állapot bevezetését tervezi.

A várható korlátozák miatt az országban tartózkodó külföldi állampolgárok a lehető legsürgősebben el akarnak utazni, miközben egyre több légitársaság már törölte járatait.

Március végén 446 német és uniós állampolgárt különgéppel szállítottak haza – tudatta sajtóközleményben a Kambodzsai Királyság Idegenforgalmi Minisztériumának Magyarországi és Kelet-Európai Képviselete.

A külföldi állampolgárok még a rendkívüli állapot bevezetése előtt el szeretnék hagyni Kambodzsát

Fotó: Piaxabay

Pillatnatnyilag 250 brit állampolgár várakozik a hazautazásra, mert betervezett járatukat az utolsó percben törölték. Több nagykövetség azzal a kéréssel fordult a kambodzsai hatóságokhoz, hogy a helyzet miatt automatikusan hosszabbítsák meg a külföldiek esetlegesen lejáró vízumát.

Kérték a légitársaságokat, hogy a lehetőségekhez képest ne töröljék kambodzsai járataikat. A Qatar Aiways nem állította le gépeit, és az elmúlt napokban több különjáratot is indított.A Kambodzsába érkező külföldiek csak akkor léphetnek be az országba, ha hivatalos igazolásuk van arról, hogy nem szenvednek COVID-19 fertőzésben. A belépés után még így is karanténba kell vonulniuk.

A hatóságok tájékoztatták a légitársaságokat, hogy amennyiben bizonyíthatóan COVID-19-cel fertőzött személyt szállítanak, azok beléptetését a hatóságok megtagadják, és az utasok azonnal visszaküldik kiindulási helyükre.