Rendkívüli béremelést ad a Budapest Airport munkavállalóinak

Forrás: turizmus.com

 2022. október 08. 10:20

A Budapest Airport, a jelenlegi gazdasági helyzetet mérlegelve, rendkívüli, 10 százalékos béremelés mellett döntött, amely már októbertől érvénybe lép a csoport munkavállalói esetében.

A repülőtér-üzemeltető idén márciustól átlagosan 13 százalékkal – bizonyos munkakörök esetében 15 százalékkal – emelte a munkavállalók bérét, azonban a jelenlegi gazdasági folyamatok, valamint az infláció mértékének folyamatos monitorozását követőn ősszel további 10 százalékos bérfejlesztésre tett javaslatot. A vállalat kezdeményezését a szakszervezeti tagok a szeptember 19-én tartott konzultáción egyöntetűen elfogadták, így a változás már októbertől életbe lép. Ez azt jelenti, hogy a BUD csoport munkavállalói már novemberben a megemelt bért kapják kézhez – jelentette be a Budapest Airport

A Budapest Airport 100%-os tulajdonú leányvállalatánál, a BUD Security Kft.-nél az utasbiztonsági ellenőrök kezdő alapbére októbertől bruttó 444 800 forint, amely a korábbiakhoz képest 10 százalékos emelkedést jelent. Az utasok tájékoztatásáért felelős terminálüzemeltetési és információs munkatársak kezdő fizetése szintén havi bruttó 444 800 forintra emelkedik. A munkatársak az alapfizetésük és a műszakpótlékok mellett negyedéves bónuszra, munkába járási támogatásra, illetve meghatározott munkakörökben a vállalatnál eltöltött idővel arányos seniority bérre is jogosultak.

A 10 százalékos béremelés már októbertől érvénybe lép a BUD csoport munkavállalói esetében

Fotó: Budapest Airport

Zahorán-Pirisi Zsuzsa, a Budapest Airport HR igazgatója a bérfejlesztés kapcsán hangsúlyozta, továbbra is számítanak a kollégáikra, sőt folyamatosan bővítik a csapatukat, hogy a lehető legjobb szolgáltatást biztosítsák az utasok számára a repülőtéren.

Mint azt a vállalat közleményében hangsúlyozza, 2022-ben ismét kiérdemelték az Investors in People arany fokozatú globális minősítését, amelyet csak a legkiválóbb munkáltatók kapnak meg. A minősítés szerint a Budapest Airport munkavállalói büszkék a munkahelyükre, feladataikat változatosnak és érdekesnek találják, bíznak a vezetőikben, érzik azt, hogy számít a véleményük, valamint felkészültek és a legmagasabb szakértelmet képviselik, a vállalat számára pedig fontos a dolgozói jólléte és biztonsága – írták a közleményben .