Rengeteg új útvonal nyílik az airberlinnél idén

 2014. március 10. 18:04

Az airberlin 2014-ben fejleszti útvonalait és termékét. Az Etihad Airways légitársasággal és a oneworld® légiszövetség tagjaival kötött partnerségi együttműködéseknek köszönhetően a légitársaság jelenleg világszerte több mint 250 célállomásra kínál kiváló összeköttetéseket.

2014 második negyedévének elején az airberlin lesz az egyetlen olyan németországi légitársaság, amely új üzleti osztályán kizárólag teljes egészében dönthető ülésekkel rendelkezik. Az év második felében a légitársaság ezen kívül rendelkezésre bocsátja a wifi-elérhetőséget az első repülőgépén, majd fokozatosan bevezeti ezt a szolgáltatást a flotta csaknem valamennyi gépén – közölte az ITB 2014 turisztikai szakkiállításon, Berlinben Wolfgang Prock-Schauer vezérigazgató.

 

Azt, hogy mennyire sikeres a vállalkozás kényelem javítására irányuló offenzívája, kiválóan tükrözik a BrandIndex márkafigyelő és a YouGov piackutató intézet eredményei: az airberlin győztes ár-szolgáltatás viszonylatban, és +21 ponttal messze az 1. helyen áll az értékelésben szereplő összesen 15 légitársaság közül. Ezzel az eredménnyel az airberlin 2013 közepe óta 5 százalékpontos javulást ért el.

 

Új turisztikai útvonalak és járatgyakoriság-növelés

2014-ben az airberlin turisztikai kínálatát főként a Földközi-tenger üdülőterületeire, valamint a Karib-térségben és az USA-ban található távoli célállomásokra, illetve az Abu-Dzabiba tartó járatok esetében bővíti. A légitársaság ennek megfelelően 10 görögországi célállomásra tartó járatainak gyakoriságát növelte, így Németországból, Ausztriából és Svájcból piacvezető a Görögországba tartó járatkínálat tekintetében.

Törökország ugyancsak népszerű turisztikai célállomás. Az airberlin 18 németországi, osztrák és svájci repülőtérről indít járatokat Antalya repülőterére. Idén nyáron a légitársaság törökországi járatok széles választékát kínálja Kölnből/Bonnból, Münchenből, Nürnbergből, Linzből, Grazból, Innsbruckból, Salzburgból, Bécsből, valamint Bázelből és Zürichből.

 

A ciprusi Larnacával az airberlin új célállomást vett fel az ajánlatai közé, amelyet a NIKI-vel együtt kínál Bécsből. Bécsből újdonság a NIKI-vel 2014 márciusától Máltára biztosított összeköttetés is.

2014 márciusától az airberlin új összeköttetéseket indít Düsseldorfból és Bécsből a spanyol fővárosba, Madridba is. A Berlinből Madridba induló napi két járat mellett az airberlin március 31-étől szombat kivételével naponta indít járatokat Düsseldorfból Madridba, valamint a NIKI légitársasággal március 10-étől hetente négyszer, áprilistól pedig hetente ötször repíti az utasokat Bécsből a spanyol nagyvárosba.

Az európai turisták számára továbbra is Spanyolország és a Kanári-szigetek a legkedveltebb repülős célállomás. Az airberlin 2014 nyarán a Kanári-szigetekre tartó járatainak gyakoriságát ugyancsak növelte; a Münchenből indított járatkínálatot Gran Canaria, Lanzarote és Tennerifa Dél célállomásokkal bővítette. 2014 nyarán a légitársaság Németországból, Ausztriából és Svájcból hetente közel
90 000 ülőhelyet kínál Mallorcára, ami hetente 442 járatot jelent összesen
25 németországi, osztrák és svájci indulási repülőtérről. Palma de Mallorca repülőterén az airberlin piacvezető, és Mallorca a jövőben is a légitársaság egyik legfontosabb turisztikai célterülete marad. Mallorcáról a légitársaság ezen kívül kényelmes csatlakozási lehetőségeket biztosít a szintén a Baleár-szigetekhez tartozó Ibizára és Menorcára, valamint számos, a spanyol szárazföldön található városba, például Bilbaoba, Sevillába vagy Valenciába.

 

A Németországból, Ausztriából és Svájcból induló hetente akár 250 járattal 2014 nyarán Olaszország szintén az egyik legfontosabb szereplő az airberlin portfóliójában. Düsseldorfból az airberlin egyértelműen a legjobb választás az olasz üdülőhelyekre utazni vágyóknak.

A hosszú távú turisztikai járatok esetében az airberlin növelte a Kubába, a Dominikai Köztársaságba, valamint az USA-ba tartó járatok gyakoriságát. Az Egyesült Államok stratégiai növekedési piacot jelent az airberlin számára. Németország második legnagyobb légitársasága növelte a New Yorkba (JFK) és Chicagóba tartó járatok számát, és májustól naponta kétszer indít gépet Chicagóba, valamint hetente 20 alkalommal nonstop járatokat Németországból a New York-i John F. Kennedy repülőtérre.

Emellett az airberlin megkettőzi a Berlin és Abu-Dzabi között közlekedő járatok számát is, ezzel a légitársaság mélyíti equity és codeshare partnerével, az Etihad Airways légitársasággal folytatott partnerségi kapcsolatát, és az Abu-Dzabiban található központon keresztül még több csatlakozási lehetőséget kínál utasainak többek között Thaiföldre, Malajziába, a Maldív-szigetekre, a Seychelle-szigetekre, valamint Ausztráliába. Az airberlin 2014 nyarán összesen 12 távoli célállomást kínál a Karib-térségben, az USA-ban, Ázsiában, valamint az Egyesült Arab Emírségekben.