Forgalomkorlátozás a reptérre vezető úton, hosszabb menetidőre kell számítani

Forrás: turizmus.com

 2024. április 05. 14:54

Április 8-án hétfőn, a második ütemmel folytatódnak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér megközelíthetőségét is érintő útfelújítási munkák, amelyek a tervek szerint április 13-ig, vasárnapig tartanak majd.

Ezen időszak alatt lezárás nem, csak forgalomkorlátozás várható: a Budapest felől a repülőtérre vezető kihajtó ágat és lassító sávot újítják fel az M4-es autóúton – közölte a Magyar Koncessziós
Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (MKIF) honlapján.

Az autósok mindvégig ki tudnak majd hajtani a csomópontban, de csak rövidített lassító sávon. Fontos, hogy a csomópontban csupán egy sávon lehet majd közlekedni. A repülőtér így jövő héten minden irányból megközelíthető lesz, azonban a Budapest felől érkezők két sáv helyett csak egy sávon tudnak a légikikötő felé haladni. Az erre közlekedőknek torlódásra és megnövekedett menetidőre kell számítaniuk – hívták fel a figyelmet.

Az MKIF a terelés irányát mutató ábrát is készített:

repter_felujitas

Az autósok mindvégig ki tudnak majd hajtani a csomópontban, de csak rövidített lassító sávon

Fotó: MKIF

Amint arról korábban beszámoltunk, április 2-án indult el az M4-es Ferihegyi repülőtér csomóponti ágainak ütemezett felújítása. A burkolatfelújítás miatt folyamatosak a forgalomterelések, sávzárások. A munkálatok várhatóan május közepéig tartanak.

A kivitelezők egy ütemben csak egy csomóponti ágat zárnak le, hogy minél kevésbé zavarják a közlekedést, de így is hosszabb utazási idővel kell számolni.

(Borítókép: 123rf.com)