Reptéri gyorstesztelés Bangkokban

Forrás: turizmus.com

 2020. július 06. 11:58

A bangkoki Suvarnabhumi Nemzetközi Repülőtéren rapid koronavírus-tesztelést vezettek be július 3-án, miután részlegesen feloldották a külföldi turisták beutazásának tilalmát.

Három hónapon át szinte teljes beutazási tilalom volt érvényben, csak a munkavállalási engedéllyel rendelkező külföldiek léphettek be Thaiföldre. Most azonban, mivel öt hete nem történt új közösségi vírusátadás,  lehetővé teszik külföldiek bizonyos csoportjai részére a belépést - írja a The Jakarta Post.

Az üzleti utazók, a diplomaták valamint a kormányzat meghívására érkező személyek, amennyiben 14 napnál rövidebb időre érkeznek, „a gyorsítósávba tartozó utazóknak" minősülnek, ezért a Suvarnabhumi repülőtéren koronavírus-gyorstesztet végeznek el rajtuk, és ha  vírusmentesek, azonnal beléphetnek az országba.

A bangkoki Suvarnabhumi Nemzetközi Repülőtér

Fotó: 123rf.com

A tesztelés másfél órát vesz igénybe, a jövőben a tervek szerint ezt alkalmazzák majd a "normál" turisták esetében is. A gyorsteszt 3000 bahtba (96 dollár) kerül. Aki vállalja a tesztelést, annak a belépés után nem kell 14 napos kötelező karanténba vonulnia.

A diákok és az üzletemberek mellett a gyógyászati turizmus céljából érkezők is igénybe vehetik a gyorstesztet. Az elmúlt egy hónap során 1700 külföldi jelentkezett thaiföldi orvosi kezelésre, például kozmetikai sebészeti beavatkozásra vagy meddőségi kezelésre.

A nemzetközi turizmus terén szeptembertől várhatóak további lazítások, amikor kétoldalú megállapodások keretében tennék lehetővé bizonyos országok turistái számára a belépést.

Az idén maximum 8 millió turistára számít Thaiföld, ami 80%-kal kevesebb, mint egy évvel ezelőtt, amikor 39,8 millió turista kereste fel az országot. A szektor felépülésére 2021-ben számítanak. A thai GDP 11%-át adja az ágazat.