Repülés előtt vacsorázzon meg a földön!

Forrás: turizmus.com

 2019. július 25. 12:30

Sok utas különböző okok miatt semmit nem hajlandó enni a repülőgépen. Ezért a Fiji Airlines újításként business class utasai számára lehetővé teszi, hogy a reptéri lounge-ban fogyaszthassák el a jegyükben benne foglalt fő étkezést.

A légitársaság a közelmúltban a Dine on the Ground szisztéma mellett döntött, amelynek lényege, hogy a szokásos fő étkezést a repülőtéri lounge-ban szolgálják fel, röviddel a felszállás előtt. Elsősorban könnyű fogásokról van szó: főleg gyümölcskoktélokat, szendvicseket, salátákat, tapasokat és leveseket kapnak ilyenkor az utasok, ugyanúgy, mint a repülés során.

A Fiji Airways képviselője azt nyilatkozta az ausztráliai Travellernek, hogy kutatásuk szerint az ausztrál üzleti utasok 31 százaléka hagyja ki a fedélzeti étkezést a repülés közben. Ennek eredményeként a légitársaság az adagok 38% -át kénytelen a szemétbe dobni, ami nagy pazarlás, és az sem mindegy, hogy ezek fölösen terhelik a gépet.

A földi étkezést egyelőre csak business classon utazóknak biztosítja a Fiji Airways

Fotó: fijiairways.com

Az új szolgáltatást elsősorban a reggeli és esti járatokon vezetik be, a légitársaság Ausztráliába, Hongkongba, Los Angelesbe és San Franciscóba tartó járatain.

Nem teljesen példa nélküli az efféle újítás. Előfordult már, hogy némelyik légitársaság teljes körű étkezést kínált a földön, és ugyanolyan vagy kissé csökkentett választékkal szolgált a levegőben. Az év elején az Egyesült Államokban egy hasonló koncepciót teszteltek a washingtoni Dulles repülőtérről induló éjszakai transzatlanti járatokon. Ami új a mostani szisztémában, hogy a teljes főétkezést a földön bonyolítják le.