Repülj vissza a hatvanas évekbe!

Forrás: turizmus.com

 2019. április 18. 10:50

A TWA légitársaság régi hangárjából szellemes és vidám designt felmutató szálloda nyílik a New York-i John F. Kennedy nemzetközi repülőtéren. Az ultramodern technikát ezúttal a retró stílussal ötvözték a tervezők.

„Senki sem szeret hosszan a repülőtéren tartózkodni” – ez volt az amerikai Trans World Airlines (TWA) szlogenje az 1960-as években. Ehhez képest most egy 512 szobás szállodát nyitnak a New York-i John F. Kennedy nemzetközi repülőtéren – írja a The Guardian.

A legendás finn-amerikai építész, Eero Saarinen által tervezett fehér terminálépületet 1962-ben adták át, most pedig új életre kél a különleges, betonhéjakból álló, a repülés élményére emlékeztető épület.

A régi TWA-terminál 2001 októbere óta volt zárva, de mostanra teljesen megújult, és friss funkciót kapott. Az 512 szobához nyolc étterem és hat bár tartozik. A szobákban újonnan gyártott retró bútorok, plakátok láthatók, de még a kiegészítők, mint például a telefon is a hatvanas éveket idézik, akárcsak a nagy mintás élénk színű kárpitok és ágyneműk. Sőt, ami különösen vicces, a szállodaszemélyzet ruhája is az akkori idők stewardess uniformisait idézi. A szobák belsejéből gyönyörű kilátás nyílik a kifutópályákra a padlótól a mennyezetig érő ablakokon keresztül.

A TWA terminálja a John F. Kennedy nemzetközi repülőtéren

Fotó: Wikimedia Commons

Kapcsolódó cikkek

2018-as Instagram-toplista

2019. március 19.