Repülőgépek újrahasznosított anyagaiból készül a légitársaság legújabb kollekciója

Forrás: turizmus.com

 2023. november 13. 14:41

Az Emirates új táskákból és kiegészítőkből álló kollekciójában minden darab a légitársaság átalakított repülőgépeinek újrahasznosított anyagaiból készül, a bevételt pedig jótékony célokra fordítják.

Az Aircrafted by Emirates limitált darabszámú kínálatában bőröndök, hátizsákok, kézitáskák, irattartók, piperetáskák, övek és cipők szerepelnek, amelyek mindegyikét az Emirates szabói tervezik és kézzel készítik a légitársaság dubaji központjában. A kapszulakollekcióhoz felhasznált anyagok, a légitársaság retrofit-projektjének köszönhetően az Airbus A380-as és Boeing 777-es szélestörzsű repülőgépek belső tereiből származnak, így a vásárló egy darab légi történelmet is magáénak tudhat.

A táskák és kiegészítők készítéséhez olyan meglepő anyagokat hasznosítanak újra, mint az alumínium fejtámlák, az A380-as fedélzeti lounge-aiban található kanapékról származó bőr, a 95 százalékos gyapjú ülésszövetek, a biztonsági övek és a kapitányi ülés szőrméi. Az újrafelhasznált anyagokból mélytisztítást, fertőtlenítést és szükség esetén felületkezelést követően születhetnek az új, egyedi darabok.

A kollekció minden darabja repülőgépek újrahasznosított anyagából készül

Fotó: Emirates

 

A tervek szerint a kollekció 2024-ben kerül forgalomba, a teljes bevételt a légitársaság alapítványán, az Emirates Airline Foundation-ön keresztül a rászoruló gyermekek kapják meg. A táskák és kiegészítők egy része először a dubaji Al Maktoum Nemzetközi Repülőtéren, november 13-17. között megrendezésre kerülő Dubai Airshow-n mutatkozik be, a teljes kollekció pedig a Emirates hivatalos webshopjában lesz elérhető.