Repülőjegy részletre

Forrás: Origo

 2016. augusztus 31. 11:31

Már havi részletre is lehet repülőjegyet venni az egyik amerikai utazásközvetítő portálon: három-, hat- és tizenkét havi részletet lehet kérni, az éves kamat 10-30 százalék – írta az origo.hu a CNN-re hivatkozva.

A cikk szerint az amerikai CheapAir.com internetes utazási portál megállapodást kötött az Affirm pénzügyi szolgáltatóval, közösen nyújtanak olyan csomagot, amivel a CheapAiren keresztül havi részletre is lehet repülőjegyet vásárolni. Három-, hat- és tizenkét havi részletfizetést kínálnak, írja a CNN.

 

A vásárlók a CheapAir honlapján a repülőjegyek kiválasztása után a vásárlást jóváhagyó lapon kérhetik a részletfizetést. A részletfizetéshez meg kell adniuk nevüket, email-címüket, lakcímüket, születési idejüket, telefonszámukat és TAJ-számuk utolsó négy számjegyét. Ezek alapján az Affirm ellenőrzi hitelképességüket, az éves kamat ettől függ, 10 és 30 százalék közt lehet.

A részletfizetések elbírálásáról másodpercek alatt érkezik visszajelzés, mondta Jeff Klee, a CheapAir vezérigazgatója. Részletfizetést csak 100 dollárnál (28 ezer forintnál) drágább jegyekre lehet kérni,viszont azok közül akárhányra.

Jeff Klee szerint a részletfizetési lehetőséggel azokat az ügyfeleket célozzák, akiknek nincs hitelkártyájuk, és egyben nem tudják kifizetni a repjegy árát. A CheapAir egyébként más fizetési módokra is nyitott, elfogadnak bitcoint és készpénzt is Western Union-befizetésen keresztül.

Forrás: Origo