Repülőjegyet és szállást is készül kínálni az Uber

Forrás: turizmus.com

 2022. április 13. 08:44

Nagy-Britanniában nyártól vonatjegyet és buszjegyet is lehet majd foglalni az Uber alkalmazásán keresztül, de repülőjegy és hotelszobák közvetítése is tervbe van véve.

Az autós fuvarmegosztó alkalmazásán keresztül nemsokára menetjegyeket is lehet majd foglalni Nagy-Britanniában. Az Uber tájékoztatása szerint a jegyeket nem közvetlenül akarja árulni, hanem foglalási platformokkal szerződik erre a célra – írja a Travel Weekly.

Az Uber – amely nemrég újította meg londoni működési engedélyét – úgy tájékoztatott, hogy már idén nyáron lehet majd IC-vonatjegyet és buszjegyet foglalni az alkalmazásukon keresztül. Kicsit később, de még ebben az évben repülő- és Eurostar-jegyeket is felvesznek a kínálatba, még később pedig bérautókat és hotelszobákat is.

Stratégiájuk szerint teljes körű személyszállítási foglalási rendszert akarnak kiépíteni. A vállalat észak- és kelet-európai igazgatója, Jamie Heywood azt nyilatkozta, hogy az Uber ezekkel a változtatásokkal minden típusú utazási igényt kielégítő, egyablakos szolgáltatóvá válik.

Az Uber a taxiszolgáltatáson kívül turisztikai szolgáltatásokat is felvesz a kínálatába

Fotó: ©gdolgikh

A vállalat alkalmazásán keresztül már most lehet biciklit és robogót bérelni. A menetjegyek eladásával kapcsolatos szerződések megkötése pedig már az utolsó szakaszban jár.

A szolgáltatókat QR-kódként lehet majd elérni az alkalmazásban, az utakat pedig úgy szervezik, hogy az Uber autói szállítják majd az utasokat az állomásra vagy a repülőtérre, illetve onnan haza.

Az Uber applikációjában már 2019 óta fel vannak tüntetve a tömegközlekedési útvonalak, de jegyeket nem lehet vásárolni. Dara Khosrowshahi, az Uber vezérigazgatója – aki korábban az Expedia Group vezérigazgatója volt – már 2018-ban, nem sokkal a céghez történő csatlakozása után felvázolta azt a tervet, hogy az alkalmazást teljes körű személyszállítási szolgáltatássá alakítsák át, de a pandémia – valamint a vállalat ételkiszállítási üzletágának ehhez köthető fellendülése – késleltette a terv valóra váltását.

Az Uber több mint 70 országban van jelen, Magyarországról 2016-ban vonult ki.