Repülőjegyet vett egy utas, hogy visszakapja a bőröndjét

Forrás: turizmus.com

 2022. július 15. 14:02

Egy ír utas úgy döntött, hogy a Dublinban sem ismeretlen repülőtéri káosz közepette maga fogja megkeresni rég nem látott bőröndjét a repülőtéren. A sikeres akcióhoz csak egy repülőjegyet kellett vennie.

Az európai repülőtereken uralkodó káosz miatt sok utazó napokig, vagy akár hetekig vár a bőröndjére, miközben még arról sincs fogalma sem, hol is tartózkodhat éppen a poggyász. Egy dublini utas a minap úgy döntött, hogy maga veszi kézbe a bőröndje felkutatását – írja a stern.de.

Dermot Lennon június végén tért haza Ausztráliából, és már egy hete nem hallott a bőröndjéről. Ekkor fogta magát, kiment a dublini repülőtérre, és 18 euróért megvette az elérhető legolcsóbb repülőjegyet, ami történetesen egy glasgow-i járatra szólt. Esze ágában sem volt Skóciába utazni, a jegy ahhoz kellett, hogy beléphessen arra a területre, ahol az elveszett csomagokat őrizték.A kaputól rögtön a szalagokhoz ment, és mint mesélte, órákig tartó tévelygés és keresgélés után sikerült is megtalálni a bőröndöt – több ezer másik bőrönd és utazótáska társaságában, amelyek közül a dátumbélyegzők szerint jó néhány már több mint egy hónapja várakozhatott arra, hogy visszajusson a tulajdonosához.

Van olyan európai repülőtér, ahol hetekig vesztegelnek a csomagok

Fotó: 123rf.com

A csomagokról nem a dublini repülőtér gondoskodik, ez ügyben a légitársaságok az illetékesek, amelyek teljesen le vannak terhelve – jegyzi meg a cikk.  De a repülőtér is jelentős létszámhiánnyal küzd. A légikikötőt üzemeltető DAA vezetője azt nyilatkozta, hogy alábecsülték a forgalom járványidőszak utáni „visszaépülésének dinamikáját”. Jelenleg a járvány előtti létszám 70 százaléka dolgozik csak a repülőtéren, ahol emiatt be is vezettek egy olyan szabályozást, hogy kizárólag azok az utazók léphetnek be a terminálba, akiknek két és fél–három és fél órán belül indul a gépük.