Budapestről 51 városba lehet repülni az ünnepek alatt

Forrás: turizmus.com

 2020. december 12. 12:41

Bővített célállomáslistával várják az ünnepeket a Budapestre járatot üzemeltető légitársaságok, december közepétől 51 úti célba jelentettek be légi összeköttetést, elősegítve azt, hogy aki teheti, a szerettei körében tölthesse az ünnepeket – közölte a Budapest Airport.

Az elérhető célállomások listája az egyes országokban érvényben lévő korlátozások függvényében változhat. Ezért a Budapest Airport arra kéri az utasokat, hogy a nagykövetségek és a légitársaságok weboldalán tájékozódjanak az utazás feltételeiről.

Decemberi célállomások Budapestről

Fotó: Budapest Airport

A közlemény kitért arra is, hogy novemberben a várakozásnak megfelelően tovább csökkent az utasforgalom: az elmúlt hónapban 49 283 érkező és induló utast fogadott a repülőtér, amely a tavalyi évben ebben az időszakban mért napi utasszámnak felel meg.

A Budapest Airport ezzel november hónapban 96,1 százalékos forgalomcsökkenést regisztrált a 2019 novemberi adathoz képest.

A repülőtér-üzemeltető decemberben is hasonló mértékű forgalomra számít, ugyanakkor a karácsonyi időszak hozhat némi növekedést az utasszámban. A cég várakozása szerint a Budapest Airport éves utasszáma 2020-ban legfeljebb 4 millió lesz.

 

(Borítófotó: Budapest Airport/Baranyi Róbert)