Repülőtér nyílt Budapest belvárosában

Forrás: turizmus.com

 2022. május 31. 16:10

120 négyzetméteres repülőtéri játékteret nyitott a Budapest Airport a Király utcai Minipoliszban. A gyerekek repülőtéri dolgozóként is kipróbálhatják magukat a minivárosban, ahol a repülőtéri környezet egy duty free üzlettel is kiegészül, teljessé téve a repülős utazások élményének átadását.

Május 31-én megnyílt a Budapest Airport 120 négyzetméteres játékterülete a Király utcai Minipoliszban. A MiniPolisz egy varázslatos gyerekváros Budapest szívében. Ebben a minivilágban néhány órára feje tetejére állnak a megszokott hétköznapok, és bármelyik gyermekből lehet bolti eladó, pénztáros, postás, darukezelő, bankos, virágárus, autószerelő, és most már repülőtéri dolgozó is. A megnyitó napján a Budapest Airport, a Heinemann Duty Free Budapest és a Minipolisz szeretett volna egy felejthetetlen repülőtéri élményt adni kicsiknek és nagyoknak egyaránt, ezért a megnyitón részt vettek a repülőtér környéki kerületekről, településekről érkező óvodai, iskolai csoportok, illetve a XVIII. kerületi Gyöngyvirág Gyermekotthon lakói is.

Gyereknapon nyílt meg a 120 négyzetméteres repülőtéri játéktér

Fotó: Budapest Airport/Baranyi Róbert

A Budapest Airport számára kiemelten fontos, hogy jelen legyen az emberek életében, és hogy folyamatosan informálja őket a repülőtéri szabályokról, folyamatokról, a légikikötő működéséről és tevékenységeiről. A vállalat társadalmi felelősségvállalási (CSR) stratégiájának egyik legfontosabb pillére az edukáció, amely a társadalom szemléletformálását, tudatosítását és tájékoztatását tűzte ki célul a repülőteret érintő témákban. A Minipoliszban található stand remek lehetőség kínál arra, hogy a gyerekek már kisgyermekkorban megismerjék a repülőtér-üzemeltető működését, és játékos módon megtanulják az utazási szabályokat.

A gyerekek játékos módon tanulják meg az utazási szabályokat

Fotó: Budapest Airport/Baranyi Róbert

A mini repülőtér állomásain az 5-10 év közötti gyerekek interaktív módon, játszva tanulhatnak különböző repülőtéri folyamatokról, munkakörökről. A három fő repülőtéri állomás – utasfelvétel (check-in), utasbiztonsági ellenőrzés, váró és beszállítókapu – a Heinemann Duty Free Budapest jóvoltából egy mini duty free üzlettel egészül ki, amely teljessé teszi a repülőtéri élményt a gyermekeknek.