Új területeket von be a reptéri zajvédelmi programba a Budapest Airport

Forrás: turizmus.com

 2024. május 22. 17:05

Budapest X., XVII. és XVIII. kerületeinek, illetve Üllő újabb területeinek bevonásával folytatódik a Budapest Airport zajvédelmi programja.

A Budapest Airport Szomszédjaiért Alapítvány 2022-ben indította el zajszigetelési programját összesen 4000 ingatlan bevonásával.

A minden eddiginél több szolgáltatást kínáló program keretében a meghatározott területek ingatlantulajdonosai kérhetik az ingatlanok lakó- és pihenőhelyiségeiben található nyílászárók utólagos szigetelését vagy cseréjét, illetve a hálószobákba az alapítvány költségére szellőztetőberendezés telepítését. A most induló fázisra 2024. szeptember 30-ig jelentkezhetnek az érintett ingatlantulajdonosok, a kivitelezés pedig ezt követően kezdődik. A program első három fázisában eddig 1000 ingatlantulajdonos élt a lehetőséggel.

A zajvédelmi program három éven keresztül, több ütemben valósul meg, azzal a kiemelt céllal, hogy a repülőtér közelében élők zajterhelése csökkenjen a támogatott beruházásoknak köszönhetően.

Indul a jelentkezés a reptéri zajvédelmi program újabb ütemére

Fotó: Budapest Airport

 

A legújabb, negyedik fázisában érintett lakóingatlanok tulajdonosait a Budapest Airport Szomszédjaiért Alapítvány június folyamán levélben is tájékoztatja a program részleteiről és a jelentkezés menetéről. Az érdeklődők postai úton vagy elektronikusan is leadhatják jelentkezésüket, a zajvedelem.bud.hu weboldalon pedig további részleteket olvashatnak.