Repülőtéri Napi Értesítőt indít a Budapest Airport

Forrás: turizmus.com

 2020. március 18. 10:07

A reptér mától minden nap, de legfeljebb kétnaponta délelőtt 10-kor Repülőtéri Napi Értesítőt ad ki, hogy a friss információkról tájékoztassa a közvéleményt.

A Repülőtéri Napi Értesítő a Budapest Airport weboldalán és Facebook-oldalán érhető el. Március 18-án az alábbi információkat tette közzé a reptér:

 

A repülőtér üzemel

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér nem zár be, ezután is fogad és indít járatokat. A Magyarországról történő kiutazás megengedett, a repülőtérről bárki – külföldi és magyar állampolgár is – elutazhat.

 

Átmeneti változások a terminálüzemelésben

A koronavírus-járvány utasforgalomra gyakorolt hatása miatt a Budapest Airport 2020. március 18-tól több változtatást is bevezetett a terminálüzemeltetésben:

  1. Az 1-es utasmóló (Pier1) utasszállítás céljából átmenetileg nem üzemel. Minden schengeni országból érkező utast busszal szállítanak a 2B Terminálra, az induló utasok pedig a 2A Terminál beszállítókapuit használhatják.
  2. Utasfelvételre ideiglenesen kizárólag csak a 2B Terminálon van lehetőség.
  3. Minden induló utas biztonsági ellenőrzését a 2B Terminálon végzik.

 

A Repülőtéri Napi Értesítő naponta beszámol a legfrissebb hírekről

Fotó: 123rf.com

Információ az egészségügyi szűréssel kapcsolatban

Továbbra is érvényben van az a rendelkezés, hogy azok az utasok, akik beléphetnek az országba, és Dél-Koreából, Iránból, Izraelből, Kínából vagy Olaszországból érkeznek, a belépésnél kötelező egészségügyi szűrésen esnek át. A szűrést követően a hatóságok és az orvosok döntenek az esetleges további lépésekről.

 

Légi áruszállítás

A kormányintézkedések az áruszállítást nem érintik. A cargojáratok üzemelnek, bár kapacitáscsökkentés előfordult, elsősorban Kínából. Óvintézkedések hatályban vannak az érkező cargojáratok személyzetét érintően is.

Mivel az utasjáratok nagy részét törölték, azok alsófedélzeti cargokapacitása megszűnt, ezeken az útvonalakon a dedikált cargojáratok jelentik most az egyedüli légiszállítási megoldást, ami például orvosi segédeszközök vagy gyógyszerszállítmányok esetén kritikusan fontos, hogy rendelkezésre álljon.

 

Parkolással kapcsolatos információk

A Budapest Airport minden utas számára maradéktalanul visszatéríti az előre lefoglalt és fel nem használt parkolás díját 2020. március 16. és május 31. között.

 

Repülőtéri transzferrel és autóbérléssel kapcsolatos információk

Az előre lefoglalt transzfer szolgáltatással, illetve autóbérléssel kapcsolatos tájékoztatásért kérjük, forduljon a szolgáltatóhoz.

 

Folyamatos a kapcsolat a repülőtér és a hatóságok között

A Budapest Airport percről percre követi a COVID-19 járványügyi helyzetet, és folyamatos kapcsolatot tart fenn Magyarország kormányával, az operatív törzzsel, továbbá az illetékes hatóságokkal és minisztériumokkal. A Budapest Airport haladéktalanul és maradéktalanul bevezet minden rendkívüli óvintézkedést, amelyet a kormány és a hatóságok elrendelnek.

 

A kézfertőtlenítők rendelkezésre állnak

A Budapest Airport január vége óta több ezer egység kézfertőtlenítőt szerzett be és folyamatosan gondoskodik a kifogyott vagy ellopott eszközök pótlásáról - olvasható az első Repülőtéri Napi Értesítőben.