Újra jár a Castle Bus a Budai Várnegyedben

Forrás: turizmus.com

 2020. július 03. 18:28

Július 3-tól újra várja a Budai Várnegyedbe látogatókat az Official Budapest Castle Bus csapata. A cég a koronavírus miatt március elején függesztette fel működését.

Mostanra Közép- és Nyugat-Európa utazói elkezdték feltérképezni az idén nyáron elérhető, biztonságos desztinációkat, és Budapest ebben a megvilágításban is kiemelkedő helyen szerepel, amihez az Official Budapest Castle Bus is igyekszik hozzájárulni szolgáltatásával – tájékoztatták szerkesztőségünket.

"Fel kellett ismernünk, hogy fővárosunkba látogató belföldi és külföldi turisták prioritásai megváltoztak, a korábban már ismert szempontok mellett fokozott egészségügyi tudatosság határozza meg döntéseiket" – fogalmaztak. Ehhez igazodva a cég kollégái, rendszeres egészségügyi ellenőrzés mellett, kezüket és eszközeiket rendszeresen fertőtlenítve várják a vendégeket. A járat indulásánál minden utas rendelkezésére áll kézfertőtlenítési lehetőség, illetve mindenkinek, aki igényli, ingyenes szájmaszkot biztosítanak.

Pénteken újra elindultak

Fotó: Official Budapest Castle Bus

Tájékoztatásuk szerint az I. kerületi lakosok részére, lakcímkártya felmutatásával, illetve Budapest Kártyával rendelkező belföldi és külföldi utasok részére korlátlanul és ingyenesen igénybe vehető szolgáltatásuk.

Az Official Budapest Castle Bus csendes, tisztán elektromos hajtású panorámakisbuszai többnyelvű audio guide-dal továbbra is a Clark Ádám téri buszmegállóból indulnak a Várnegyedbe a hét minden napján.Rutinos sofőrjeik a városnézéshez, illetve fényképezéshez ideális sebességgel mutatják be a világörökség részét képező negyed történelmi helyszíneit.

Nyitva tartás: minden nap 09:30 és 16:00 óra között.