Retró Intercity vonatok indulnak a Balatonra a pünkösdi hétvégén

Forrás: turizmus.com

 2021. május 18. 09:58

Május 22-étől 24-éig, szombattól pünkösdhétfőig, a 80-as évek hangulatát bemutató retró InterCity-szerelvénnyel is lehet utazni Budapest és Keszthely között. A vonaton nosztalgia étkezőkocsi, komfortkocsi forgatható székekkel, klasszikus fülkés kocsi és poggyászkocsi is található.

A pünkösdi hétvégén különleges élményben lehet része a retró vonatok kedvelőinek. A MÁV három napra, Budapest és Keszthely között forgalomba állítja a 80-as évek hangulatát árasztó szerelvényét. A Balaton InterCity-járatot a Gigant mozdony továbbítja majd az alábbi terv szerint:

A vonat menetrend szerint a Déli pályaudvarról napi kétszer indul majd, 6:35-kor (IC 860) és 14:35-kor (IC 866); Keszthelyről pedig 10:48-kor (IC 865) és 18:48-kor (IC 861) indul vissza. A szerelvény két kényelmes, menetirány szerint forgatható ülésekkel rendelkező komfortkocsiból, egy WRm nosztalgia-étkezőkocsiból, három másodosztályú és egy elsőosztályú, klasszikus megjelenésű fülkés kocsiból, valamint egy poggyászkocsiból áll. A vonatokon egységesen másodosztályú áron érhetők el a menetjegyek, a fülkés kocsik felár nélkül, a komfortkocsik pedig helyjegy váltása mellett vehetők igénybe.

retró étkezőkocsi étlapján a tavalyi retró hétvégék kedvelt fogásai: többek között babgulyás, marhapörkölt, sertéscsülök, rétes, somlói galuska, valamint korabeli Utasellátó-logóval ellátott csokiroló és saját logós kézműves sör is szerepel. A készpénz és a bankkártya mellett OTP SZÉP-kártyával is lehet fizetni.

intercityretro

A 80-as évek hangulata várja az utasokat a retró balatoni Intercity-vonatokon

Fotó: MÁV-START Zrt.

A MÁV a közleményben felhívja a leendő utasok figyelmét arra, hogy a járványügyi helyzetre való tekintettel továbbra is kötelező az orrot és a szájat is eltakaró maszkot viselni a vonatokon, valamint az állomások és megállóhelyek teljes területén. Az étkezőkocsiban történő tartózkodás és fogyasztás csak a védettségi igazolvánnyal rendelkező és a felügyelete alatt lévő 18. életévét be nem töltött személy számára engedélyezett. Az étkezőkocsiban történő tartózkodáshoz a védettségi igazolványt és a személyazonosításra alkalmas hatósági igazolványt a felszolgáló személyzet ellenőrzi majd.