Retró-járattal búcsúzott a dízelkorszak a Balaton északi partján

Forrás: turizmus.com

 2021. június 19. 14:29

Június 18-án pénteken utoljára lehetett menetrend szerinti, dízelmozdonnyal húzott vonattal utazni a Balaton északi partján. A dízelkorszakot egy Nohab-vontatású retrójárat búcsúztatta.

Elkészült a Balaton északi partján a Szabadbattyán és Balatonfüred szakasz villamosítása, így utoljára közlekedik dízelvontatással vonat az útvonalon - írja a MÁV-Start szerkesztőségünknek is eljuttatott sajtóközleményében.

A nyári menetrend kezdetétől, azaz június 19-étől már villamos vontatással járnak itt a szerelvények. A dízelkorszak június 18-án, a Déli pályaudvarról 19.05-kor induló Kék Hullám sebesvonattal búcsúzott, amelyet egy Nohab retró-mozdony húzott Székesfehérvár és Tapolca között, Székesfehérvárról pedig 20 órakor indult tovább. Az utolsó Kék Hullám sebesvonat első kocsija az energiaellátáshoz szükséges VFK fűtőkocsi volt, ezt leszámítva a megszokott összeállítással közlekedett, normál díjszabással.

Azoknak, akik hosszabb ideig maradnának a Balatonnál, rendelkezésükre áll a Balaton24 és Balaton72 nevű, a tó körüli korlátlan vasúti utazást biztosító, egy, illetve három napra szóló jegytípus, valamint ezek DUO változata, amikkel a Balaton menti vasútvonalakon túl, a tó térségében 123 település között közlekedő Volánbusz járatokon is lehet utazni.

mav_nohab

Vége a dízelkorszaknak a Balaton északi partján: A nyári menetrend kezdetétől villamos vontatással járnak a szerelvények

Fotó: MÁV

A járványügyi korlátozások enyhítésével összhangban, már nem kötelező arcmaszk használata a szabadtéren lévő peronokon a MÁV állomásain és megállóhelyein, de a vonatokon, valamint a zárt utasforgalmi helyiségekben továbbra is viselni kell a szájat és orrot eltakaró maszkot.