Megint egy Viking hajót ért baleset a Dunán, 11 sérült van

Forrás: MTI/turizmus.com

 2022. május 06. 20:21

A szlovákiai Révkomáromnál a Duna vasúti hídja pillérének ütközött a Viking Aegir nevű szállodahajó pénteken, a balesetnek 11 sérültje van - közölte a TASR, szlovák közszolgálati hírügynökség.

A balesetet a szlovák hivatalos szervek közlése szerint valószínűleg a hajó kapitányának pillanatnyi rosszulléte okozhatta. A balesetet szenvedett hajó – amelynek elülső része és radarja súlyosan megsérült – az ütközést követően még eljutott a révkomáromi pontonhoz – tájékoztatott Ivan Rudolf, a szlovák közlekedési minisztérium szóvivője.

hajobaleset

A Viking Aegir szállodahajó balesetének 11 sérültje van

Fotó: Szlovák közlekedési hatóságok

A baleset során sem üzemanyag, sem más káros anyag nem került a folyóba – közölte az eset kapcsán a szlovák közlekedésügyi minisztérium.

A balesetnek 11, többnyire könnyebb felszíni sérüléseket szenvedett sérültje van, közülük nyolcat mentővel szállítottak a révkomáromi kórházba – erősítette meg a szlovák országos mentőszolgálat szóvivője.

A Viking flottájának másik szállodahajója, a Viking Sigyn 2019-ben a Hableány sétahajóval ütközött Budapesten a Margitszigetnél. A Hableány elsüllyedt, a szerencsétlenségben 28 ember vesztette életét.